Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркашице славиле и у Сарајеву

Кошаркашице Црвене звезде наставиле су победнички низ и забележиле и другу победу у WABA Суперлиги! У 3.колу савладана је екипа Плеј Оф Ултра 80-70 (22-14, 20-21, 22-20, 16-15). Најефикаснија је Марија Прља са 26 поена.

Одличан почетак меча и предност из прве четвртине показали су се пресудним и одлучили победника у дворани која носи име чувеног Мирзе Делибашића, познатој и по крају Скендерија.

Марија Прља је тројком отворила утакмицу и најавила сјајно издање. Прво и једино вођство на мечу домаћи тим имао је на почетку четвртог минута меча поенима Сиере Сизер (6-5). Уследила је мини серија Црвене звезде, а затим и тројке Прље и Богићевић које су црвено-беле довеле на осам поена предности, а новом мини серијом, овог пута Милине Мишељић, Звезда иде на плус 10 и долази до предности коју није губила до краја утакмице. Николина Делић је поставила коначних 14-22 за крај првог периода.

Поен за поен на старту друге четвртине, затим Сизер поново одржава своју екипу у игри, међутим, Звезда серијом 7-0 поново има конце утакмице у својим рукама, а новом тројком Прље на 3 минута до одмора стиже и до највеће предности на мечу, +14 (38-24). Узвратиле су Сарајке истом мером, серијом 7-0 за 35-42 на полувремену.

Када год би екипа шампиона БиХ стигла до пристојног минуса и покушавала да ухвати ритам и последњи воз да стигне Црвену звезду, изабранице Драгана Вуковића би се новом серијом поново одлепиле. У трећем периоду играло се брзо, веома интезиван темпо, а тас на ваги Црвене звезде била је капитен Александра Катанић, која је постигла 11 кошева од својих 20. Марија Прља је новом тројком (4/6 на мечу) Звезди вратила двоцифрену предност, а са четири везана поена у финишу четвртине практично и решила питање победника.

У последњих 10 минута Црвена звезда је у већем току имала дванаест поена предности, Прља и Александра Катанић су меч привеле мирној завршници, победник је већ био одлучен пре краја, а Снежана Богићевић је поставила коначних 80-70, десет секунди пре краја утакмице.

26 поена Марије Прље, 4/6 за три поена, 20 кошева Александре Катанић, уз 6 украдених лопти. Анђела Делић 17 поена у екипи Плеј Оф Ултра, Сизер, Николина Делић и Џебо су додале по 13.

Друга узастопна победа у WABA Суперлиги, трећа у низу. Црвена звезда и Партизан 1953 имају по 11 бодова, Триглав и Плеј Оф по 12, Будућност на 4.месту – 15 бодова. У следећем колу, очекује нас дерби у Баскет ситију, Црвена звезда дочекује Партизан 1953.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 1 (2ск), Прља 26 (3ск 3ас), Богићевић 8 (3ск 3ас 3укл), А.Катанић 20 (4ск 1ас 6укл), Ћирић, Наумчев 5, Бојовић 2 (4ск), Чубра, Ђорђевић 12 (4ск 3укл), Мишељић 6 (6ск 1ас 3укл). Тренер: Драган Вуковић.

Повезане вести

Leave a Comment