Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Ефес славио против десетковане Звезде и прекинуо њен низ победа

Након седам узастопних, а  осам победа у последњих девет утакмица, прекинут је низ Црвене звезде. Ефес, који је нанео најубедљивији пораз нашем тиму у овој сезони и једини му убацио троцифрен број поена у првом делу такмичења, славио је и у Београду.

Звезда без Дангубића и са, благо је рећи, ровитим Јовићем и Кузмићем, није могла више од 15 минута фанатичне одбране у првом делу утакмице. При резултату 34:30 за наш тим кренула је серија гостију 15:0, којом је најављен и крајњи исход. Јовић, спутан повредом, није личио на себе, Кузмић се прилично мучио, а енергија Џенкинса и, у неким тренуцима, Симоновића и Волтерса, није била довољна да се озбиљније припрети гостима.

Велики Звездин налет у трећем периоду гости су зауставили при резултату 56:50, када је Симоновићу испала лопта, а Браун у контри погодио уз фаул, након седам минута Ефеса без коша. Турци су имали и 22 поена предности у последњој четвртини, а наши момци су покушали да ублаже пораз.

Успели су да дођу само до -15.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – АНАДОЛУ ЕФЕС 72:86 (20:16, 16:31, 16:14, 20:25)

Дворана: Александар Николић 
Гледалаца: 8 000
Судије: Фриц, Патернико, Јавор

ЗВЕЗДА: Волтерс 12п, 3ск, 4ас, Томпсон 4ск, Митровић 6п, 4ск, Лазић 1, Добрић, Симоновић 17п, 5ск, Ракићевић, Џенкинс 13п, 3ск, 7ас, Гудурић 5п, 2ск, 3ас, 4изгл, Јовић 2п, 2ас, 4изгл, Кузмић 4п, 6ск, Бјелица 12

ЕФЕС: Томас 17, Ханикат 2, Балбај, Браун 20, Осман 6, Гејик, Грејнџер 6, Ертел 12п, 15ас, Мутаф, Пол 3, Данстон 16, Кирк 4

И поред чак четири промашена слободна бацања и неколико дискутабилних судијских одлука, Звезда је дошла до 4 поена предност након првих 10 минута. Пре свега одличан офанзивни скок, али и одбрана, на коју смо већ навикли, донели су црвено-белима благу предност против Ефеса, који није успео да изненади Радоњића и његов стручни штаб на самом старту утакмице.

Ефес је у другом периоду серијама поена преко Ертела и Данстона успео да заостатак претвори у вођство. Након 34:30 за црвено-беле уследио је низ поена Данстона из рекета и серија гостију 15:0, којом су отишли на +11. На полувремену је било 36:47.

Ефес је поенима Ертела стекао великих +18 на самом старту трећег периода, па је Радоњић затражио тајм-аут, који је потпуно променио стање на терену. Џенкинс је фанатичном одбраном и сјајном игром у нападу, уз помоћ Волтерса и Митровића, враћао свој тим у игру, па је Симоновић имао позицију за шут за три поена при резултату 50:56, али му је лопта испала, након чега су гости коначно погодили и вратили се на предност са полувремена.

У четвртом периоду су гости великом серијом на самом старту поништили велики налет Звезде из треће четвртине и стигли до максимална 22 поена предности, чиме је меч решен. До краја, Звезда је покушала да смањи заостатак и ублажи пораз, па је на крају било -14.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (20:25)

На старту четврте четвртине видели смо пресликан почетак треће. Поново су гости боље почели и серијом 7:0 поништили сав труд Звезде из сјајних седам минута трећег периода, дошавши до максималних +19 (73:54). Након тајм-аута су стекли и преко 20 поена преимућства, да би Звезда смањила на -14, серијом 8:0.

Ипак, више од тога наш тим није могао, па су Турци лако привели меч крају и убедљиво славили.

3/4 (16:14)

Наставили су гости серију и на старту другог дела и поенима Ертела и Брауна отишли на великих +18. Коначно је Звезда погодила нешто, преко Џенкинса, и дошла до -14, да би након неколико промашаја на обе стране Митровић закуцао за 44:56.

Ефес није успевао да погоди ништа након серије од 9:2 на старту трећег периода, а Звезда је преко Џенкинса и Волтерса у нападу и невероватном енергијом у одбрани успевала да мало по мало топи предност гостију. Након целих седам минута без коша, Турци су у контри преко Брауна дошли до поена уз фаул, након што је Симоновићу пре тога испала лопта и вратили се на +9 (59:50), па у новој контри стигли и до +11. Гудурић је потом ушао у игру и фаулиран је при шуту за три поена у последњој секунди трећег периода, али је погодио два од три пенала.

2/4 (16:31)

Ертел је отворио други период са 5 везаних поена, па је Радоњић одлучио да одмах на терен пошаље Џенкинса. Ђенка је одмах узвратио тројком и одвео свој тим на +4. Ипак, две дијагонале Гудурића завршавају у рукама гостију, који на другој страни поентирају у два напада и стижу до изједначења.

Након неког времена, гости су тројком Грејнџера поново повели. Међутим, Џенкинс је прво поентирао из тешке ситуације, потом асистирао Кузмићу за закуцавање, да би затим просто „однео“ Данстона, омогућио контру Звезде, коју је Симоновић завршио тројком за 34:30. Након тога је уследила нова серија гостију (10:0), овај пут преко Данстона, којом је Ефес отишао на 40:34.

Радоњић је затражио минут одмора, али ни то није помогло, па је Ефес стигао до великих +11, серијом 15:0. Јовић је промашио и своје четврто слободно бацање у финишу првог дела, па је тек Симоновић са линије пенала прекинуо серију Турака и смањио на 36:45. Ипак, гости су поентирали уз звук сирене и дошли до +11.

1/4 (20:16)

Гости су боље отворили утакмицу и дошли до 5:2, а потом и до 7:4, пре свега захваљујући Данстону, али је Звезда била сјајна у офанзивном скоку и успела да добром одбраном заустави Турке и стекне +4 на половини првог дела (11:7), упркос промашеним слободним бацањима и, у најмању руку, дискутабилним судијским одлукама. Уласком Лазића Звезда је добила на агресивности, па Турци нису успевали ни да шутну на кош, а наш тим је отишао на +6. До краја ове четвртине, Кирк и Бјелица су постигли по 4 поена, па је први део завршен резултатом 20:16.

НАЈАВА

Црвена звезда игра вечерас меч 21. кола Евролиге, против екипе која јој убацила највише поена и нанела најубедљивији пораз у овој сезони у свим такмичењима. Ниједна екипа није била ни близу да у 40 минута против Звезде постигне 100 поена, а Турци су у првом мечу у сезони постигли управо толико. С друге стране, порази од највише 11 поена разлике нису се десили само против Фенербахчеа и управо Ефеса, који је и једини савладао Звезду са више од 20 поена предности (100:79).

За малу спортску освету, али и за велики корак ка пласману у најбољих 8 у Европи. Ово треба да буду два циља Радоњићеве екипе за вечерашњи меч. Четири победе више у односу на Перасовићев тим, уз добар распоред утакмица на домаћем терену до краја (Уникс, Бамберг, Галатасарај, примера ради) омогућиле би нашем тиму долазак на корак од пласмана у четвртфинале.

Навијачи су пре утакмице поздравили прослављеног рукометаша Веселина Вујовића, а потом је овације и скандирање заслужио Дејан Савић, легенда Црвене звезде и српског ватерпола.

Повезане вести

9 comments

Dženkins je sve objasnio! феб 4, 2017 at 08:04

NEMA ALIBIJA! Dženkins: Kakav umor, sami sebi smo iskopali rupu!
Čarls Dženkins je bio potpuno iskren posle poraza od Efesa (86:72) u 21. kolu Evrolige

– Nadigrali su nas – rekao je posle meča bek Zvezde Čarls Dženkins.

Efes je drugi put ove sezone savladao Zvezdu, slavio je u „Pioniru“ 86:72.

– Iskopali smo sebi rupu krajem druge četvrtine i bilo je teško iz nje izaći. Oni su to preneli u drugo poluvreme. Borili smo se u drugom poluvremenu, prišli smo
na pet poena zaostatka, ali nije bilo dovoljno. Umor nije izgovor. Promašivali smo bacanja, imali smo izgubljene lopte, pravili smo greške koje ne smeju da se prave protiv ovakvog tima i to je to. Znali smo raspored i pre utakmice. Nažalost, nećemo pobeđivati u svakoj utakmici do kraja sezone. Moramo ovo što pre da zaboravimo i da krenemo dalje – poručio je Dženkins.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 3, 2017 at 23:02

ok..nista strasno..samo da ne padnu psihicki..bice sve teze posle ovog poraza…samo da ne puknemo od glodara onda ce kriza da potraje dugo..nadam se najboljem

Reply
danass феб 3, 2017 at 22:55

Ma idemo dalje,samo opusteno,podrska igracima.strucnomstsbu i brz oporavak povredjenima!

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 3, 2017 at 22:44

IDEMO DALJE,NORMALAN PAD NAKON SERIJE POBEDA. PROTIV MORNARA I VEČERAS SE VIDELO ŠTA NAS ČEKA AKO ODU JOVIĆ I KUZMIĆ. PO STOTI PUT ĆU PITATI DA LI IKO ZNA KO I ZAŠTO U ZVEZDI DRŽI GUDURIĆA I MITROVIĆA.

Reply
LA[K]I феб 4, 2017 at 09:32

Za Mitrovica i da razumem, ali Gudura bi trebao da ide. Jeste da smo iz istog grada i da se ovde svi sa njim ponosimo, ali mislim da je ispao iz ritma i da mu uopste neodgovara ovakva Zvezdina igra. U napadu je katastrofalan. Nije timski igrac kao ostali. Ili sutira za 3 ili ide na probijanje. Kad hoce da asistira obicno to ocajno uradi.

Reply
LA[K]I феб 3, 2017 at 22:39

Bravo momci! Zao mi je zbog poraza, posebno u ovako bitnoj utakmici, ali nema veze. Dovoljno su uradili i nisu zasluzili kritiku. Los je bio napad veceras, ali me ne cudi jer ovi momci igraju u NBA ritmu i nemogu vise da izdrze ovakva opterecanja. Nevezano za poraz, ali moram da kazem. Kada sastavite sve turske klubove koji igraju Evroligu i sastavite sve njihove timove mislim da ne mozete izvesti na teren startnu petorku od turskih igraca. I nije tako samo u kosarci, vec i u fudbalu. Ovo je zaista sramota dokle se otislo sa ovim glupostima.

Reply
Maksa феб 3, 2017 at 22:37

Podrska igracima !!! Veceras jednostavno nije islo, a i Efes je bio solidan u odbrani mora se priznati. A Jenkinsu treba dati dozivotni ugovor, covek zna sam da vuce ekipu u napadu a i u odbrani izludjuje protivnike. Samo opusteno i dalje je sve u rukama Zvezde, TOP 8 je i dalje veoma blizu.

Reply
marshal505 феб 3, 2017 at 22:30

vise srece drugi put vi ste ponos nas.Pozdrav iz Podgorice srpska Crna Gora je uvijek uz vas

Reply
Zvezda šampion феб 3, 2017 at 21:56

Šta se ovo dešava, ovo je katastrofa, ovoliki minus, ne mogu da se sastave sa igrom.

Reply

Leave a Comment