Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Огњен Кузмић МВП Евролиге за јануар!

Oгњен Кузмић проглашен је за најкориснијег кошаркаша Евролиге у јануару! Ово признање Евролига му је доделила након сјајних партија у протеклих месец дана, које су допринеле и великим победама Звезде и најдужем низу победа једне екипе од када се игра нови систем такмичења.

Кузмић је у пет утакмица забележио 11,6 поена, 8 скокова, 1 асистенцију, уз 17,8 индексних поена у просеку.

У првом мечу, у Каунасу, постигао је првих 8 поена, за вођство Звезде против Жалгириса, а услед убедљивог вођства није много играо (око 14 минута), па је утакмицу завршио са 8 погодака, 3 скока и 10 индексних поена.

То се испоставило као сјајна одлука, јер је већ у наредној утакмици, против Фенербахчеа, поставио лични рекорд – 21 поен, а додао је и 8 скокова, за индекс 28. Он је и одлучио меч. Поред три поена које је постигао у последњих 80 секунди, изблокирао је Јудоа у последњем нападу гостију и дао знак препуној хали да крене са великим слављем. Ова блокада проглашена је и потезом кола, а он је понео титулу МВП играча.

Уследио је меч против Макабија у Тел Авиву, где је заблистао у финишу. Постигао је 8 поена, ухватио 9 лопти и додао по 2 асистенције и украдене лопте. Стрелац је 3 поена у последњем минуту, уз 2 врло битна офанзивна скока.

Четврти од пет циклуса утакмица у ритму уторак-чевртак донео је Звезди тешке дуеле, против Басконије и Панатинаикоса. Наш центар је против Шпанаца имао сјајан „плус-минус“ учинак – плус 18, колика је била и разлика у корист црвено-белих на крају утакмице. Уз 11 поена, додао је 6 скокова.

Последњи меч, против бившег клуба, Панатинаикоса, потпуно је обележио Кузмић, који је постигао 10 поена и имао чак 14 скокова (укупно 29 у два дуела против Грка у овој сезони), за индекс 24.

У сезони просечно бележи 10,1 поен, 8,1 скок, уз индекс 16. Први је скакач Евролиге.

Проглашен је за члана идеалне петорке и био је први скакач 20.кола, а нешто раније и био међу „дежурним кривцима“. У данашњем мечу, против Морнара, вероватно неће наступити, због повреде.

Повезане вести

Leave a Comment