Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновијеРегионална лига

Савршен јануар 2017. улази у историју Црвене звезде!

Кошаркаши Црвене звезде одушевљавају ове сезоне не само своје навијаче, већ и европску кошаркашку јавност, фантастичним играчама и начином игре. Посебно се то може рећи за последњих месец и по дана. У том периоду Звезда је забележила невероватне резултате и импресионирала све љубитеље кошарке.

Када је реч о јануару 2017. године, овај месец дефинитивно улази у историју клуба и остаје записан златним словима.

Наиме, кошаркаши Црвене звезде МТС одиграли су 10 утакмица и забележили свих 10 тријумфа! Овај подвиг је још већи када се у обзир узму противници које је Звезда савладала, околности које су пратиле овај низ, као и ритам у којем је остварен.

Наш тим је 10 мечева одиграо за само 28 дана, дакле, на мање од свака три дана у просеку.

Звезда је остварила пет победа у Евролиги (Жалгирис, Фенербахче, Макаби, Басконија, ПАО) и пет у АБА лиги (Задар, Мега, Игокеа, Крка, Морнар).

Радоњићев тим је славио у гостима и на свом терену пет пута. У Евролиги су чак три победе остварене на гостовањима.

Посебно у озбир треба узети и то да је поново било великих проблема, спавања по аеродромима, преседања широм Европе, те да су наши играчи због квара авиона на путу ка Шпанији делом ишли и аутобусом. Резултат су и умор и повреде неколико играча, од којих су тројица прескочила меч против Морнара, док је Дангубић везао три утакмице ван састава.

Црвено-бели су у пет јануарских утакмица Евролиге славили са просечно 9,2 поена разлике. У АБА лиги су противници испраћани још већом разликом – 19,4 поена.

Звезда је у децембру имала скор 7:3, у новембру 6:3, а у октобру 8:2.

Без икакве сумње, више него тежак, али савршен месец за ову екипу!

Повезане вести

2 comments

dejo феб 1, 2017 at 15:03

Bas tako savrsen Januar za kosarkaski tim Crvena Zvezda bravo momci i treneru Crvene Zvezde Radonjicu pa da se dobije partizan u kosarkaskom derbiju i tako da se nastavi serija

Reply
niki јан 30, 2017 at 23:19

Protiv 10 klubova iz 10 razlicitih drzava

Reply

Leave a Comment