Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда надокнадила минус 15 и за 15 минута из амбиса дошла до победе

Без Дангубића, Јовића и Кузмића, Црвена звезда је успела да савлада Морнар из Бара и дође до 20. тријумфа у овој сезони АБА лиге, чиме је изједначила сопствени рекорд из 2015. Наш тим се мучио више од 25 минута, губио и 15 поена разлике, али је сјајном одбраном у последњих 15 минута и погоцима за три, којих није било „нигде“ читаве две и по четвртине, исконтролисао ситуацију и успео да забележи победу.

Гости су дуго успевали да одржавају убедљиво вођство од 10-15 поена предности, највише захваљујући зони коју су играли и користили то што Звезда није могла да погоди ништа. Најбољи показатељ били су проценти шута из игре, а пре свега Симоновића, Бјелице и Волтерса, који су тек након више од 15 шутева успели да погоде, а да то није било са линије пенала.

Ипак, када је било најбитније, средином треће четвртине, Џенкинс је унео енергију, Гудурић и Лазић погодили значајне тројке, а Томпсон поентирао из рекета. Уз то, коначно су по тројку убацили Симоновић и Бјелица, а играчи Морнара су престали да погађају, након што је Звезда фантастично играла у одбрани, онако како су навикли навијаче.

Већ средином последњег периода, наш тим је отишао на +12 (74:62) и тада се могао наслутити и исход овог меча. До краја је Звезда одиграла колико је то било потребно и славила 20. победу у овој сезони АБА лиге!

Ово је била десета победа у исто толико утакмица у јануару.

20. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – МОРНАР 82:71 (9:23, 27:20, 21:13, 25:15)

Хала: Александар Николић
Гледалаца: 3 687
Судије: Јовчић, Радојковић, Краљ

ЗВЕЗДА: Волтерс 8п, 7ск, 5ас, Томпсон 9, Митровић 4п, 13ск, 5ас, Лазић 12, Симанић, Добрић, Симоновић 15 (2/10 из игре), Ракићевић, Џенкинс 12п, 3ск, 7ас, Гудурић 8п, 6ск, Кузмић, Бјелица 9п, 5ск

МОРНАР: Андерсон 4, Витковац 8, Радуновић, Вујошевић 5, Чалић 3, Мијовић, Тејтум 10, Елис 6, Павић 10, Мугоша 3, Волер 15, Бакић 7

Прво полувреме утакмице било је вероватно најшокантније у досадашњем току сезоне за црвено-беле и њихове навијаче. Осим почетних 6:2, Звезда апсолутно није деловала као тим који руши европске великане из недеље у недељу већ месец и по дана. Дуго је наш тим имао свега један погодак за два поена, у првом периоду игре Звезда је изгубила више лопти него за цео меч против Панатинаикоса, примера ради, а гости практично нису могли да промаше шут за три поена. Имали су преко 50% успешности.

Изостанак Дангубића, Јовића и Кузмића, који је био у саставу, али није улазио у игру, јасно се осетио и показао још једном колико је у Звездиној игри битан сваки играч у ротацији. Колико су Радоњићеви играчи били деконцентрисани показује и проценат шута Марка Симоновића, који је у финишу првог дела игре био на 0/7.

Морнар је током друге четвртине увећавао предност на максималних +15 и одличном одбраном просто излуђивао Звездине играче, а Звезда је на три минута пре одмора коначно успела да се спусти на испод 10 поена заостатка, пеналима Симоновића. При резултату 30:38 Елис је изблокирао Томпсона, а Волер је на другој страни погодио нову тројку, за нових +11.

Звездин најбољи стрелац у овој сезони погодио је чак 8 слободних бацања, али из игре није успео да смести ниједан шут у кош.

У другом делу је наш тим покушао да се потпуно врати у меча, али су гости поенима Витковца и Волера поново отишли на великих +14. Тек након промашаја Симоновића, Лазића, Митровића… Гудурић је погодио тројку, а Симоновић из деветог шута из игре и шут за два поена, па се на 43:52 отишло на минут одмора. Није ни то зауставило наше момке, па је Џенкинс погодио тројку за -6, а потом испровоцирао фаул и техничку грешку Бакића. Серијом 10:0 Звезда се потпуно вратила у меч.

На -4 три пута је лопта испадала нашим кошаркашима на својој половини, па су гости отишли на +6, али је потом Звезда преко Бјелице и Симоновића смањила на 56:53. До краја, наш тим је успео коначно да поведе, са 57:56.

У последњем периоду Звезда је дошла до +3 (61:58), а након неколико неуспешних напада гостију тројкама Бјелице и Гудурића и до великих +9 (67:58).

НАЈАВА

Црвена звезда дочекује Морнар из Бара у 20. колу АБА лиге. Наш тим ће бити ослабљен неиграњем три кошаркаша, Јовића, Кузмића и Дангубића. Морнар у Београд долази осокољен победом против Будућности у црногорском дербију, док Звезда овај дуел чека након 15 победа у протеклих 16 утакмица у свим такмичењима, односно седам везаних у Евролиги и 19 од старта АБА лиге.

Нашем тиму ово ће бити десети меч у јануару 2017. године, а до сада је Звезда остварила свих девет победа, од чега чак пет у Евролиги. Поред тога, евентуалним тријумфом, црвено-бели би изједначили сопствени и рекорд такмичења из сезоне 2014/15, када су везали 20 тријумфа у АБА лиги.

 

Повезане вести

1 comment

dejo јан 30, 2017 at 20:49

Bravo vam ga kosarkasi Crvene Zvezde i iako je bilo pada u igri jos jednom ste dokazali da ste prvi sampioni

Reply

Leave a Comment