Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Кошаркашице савладале шампиона у „Шумицама“!

Кошаркашице Црвене звезде савладале су Радивој Кораћ у „Шумицама“ 65-63 (13-13, 17-20, 15-16, 18-16) у дерби утакмици Женске кошаркашке лиге Србије! Најефикаснијa је била Марија Прља са 22 поена.

„Шумице“ су место Звездиних победа и успеха. Након година одбојкашких и рукометних успеха, велику победу су славиле и Звездине кошаркашице.

Након 15 узастопних победа и то први пут на свом паркету, троструки узастопни шампион Србије у женској кошарци ЖКК Радивој Кораћ доживео је пораз. Од Црвене звезде! Звезда је тако након осам узастопних пораза савладала екипу Кораћа, по први након друге утакмице финала плеј-офа сезоне 2013/14.

Сјајно су отвориле меч црвено-беле, серијом 9-0 и одличном одбраном која није дозволила екипи Радивој Кораћ да у првих пет минута постигне прве поене. Потпуна контрола скока, Мина Ђорђевић је забележила четири скока у уводним минутима. Мини серијом је домаћин успео да се резултатски врати у меч, а поенима Вучковић са линије за слободна бацања и изједначи до краја четвртине, 13-13.

Други период игре донео је преокрете обележене брзим серијама поена. Црвено-беле су стигле до плус 5 (16-21), Радивој Кораћ серијом 7-0 дошао до вођства први пут на мечу (23-21), а тројком Богићевић, Звезда је серијом 8-0 у финишу првог полувремена стигла до нове предности, коју је успела да одржи до краја, 30-33.

Црвена звезда је током већег дела треће четвртине водила са седам поена предности, али је троструки шампион успео да у финишу стигне до само коша заостатка. Снежана Богићевић је поенима донела Звезди 45-49 пред последњих 10 минута.

Неизвесна завршница није изостала ни овог пута, само је победник била Црвена звезда. Турудић и Спасојевић су донеле изједначење својој екипи на самом старту последње четвртине, а Марија Прља тројком и Мина Ђорђевић донеле предност Звезди (50-55). Серијом 8-0 Радивој Кораћ је дошао до предности у 58.минуту сусрета (58-55) и одржавао до последњег минута дербија (62-59). Звезди је победу донела Милица Бојовић са 6 везаних поена, њеним првим на утакмици, а шампион није искористио шансу за победу. Теодора Турудић је освојила лопту, а Вучковић била половична са слободних бацања. Последњи напад на мечу и прилику за продужетке није искористила Спасојевић и Црвена звезда је славила у Шумицама!

Марија Прља је предводила Црвену звезду са 22 поена, Александра Катанић је постигла 13, Снежана Богићевић 12, Мина Ђорђевић је оставрила нови дабл-дабл учинак (10 поена, 17 скокова) У екипи Радивој Кораћ најефикаснија је била Спасојевић са 16 поена.

Након 16.кола Црвена звезда је трећој позицији са скором од 12 победа и 4 пораза и утакмицом мање од Петизана 1953 на другој позицији (13/4). Радивој Кораћ је на првом месту са 15 победа и два пораза.

У четвртак, црвено-беле очекује дуел у Сарајеву против екипе Плеј Офа у оквиру 3.кола WABA Суперлиге, док се домаћи шампионат наставља за две недеље када у Баскет сити стиже екипа Вршца.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић, Митровић, Прља 22 (5ск 2ас 4укл), Богићевић 12 (3ск 4ас), А.Катанић 13 (7ск 3ас), Ћирић, Дешић, Наумчев 2, Бојовић 6 (4ск 2укл), Чубра, Ђорђевић 10 (17ск 3ас), Мишељић. Тренер: Драган Вуковић.

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 јан 28, 2017 at 23:45

BRAVO KRALJICE. GLEDAO SAM FINALNI MEČ JADRANSKE LIGE U PODGORICI KAD NAS JE SRAMNI MILOGORAC ŠUTULOVIĆ POKRAO I OTEO TITULU.SAD STE IM VRATILE SAMO DEO DUGA. GAZITE SVE DO KRAJA.

Reply

Leave a Comment