Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Школа кошарке Црвена звезда! Покорена и Басконија за наставак евролигашког низа!

Школа кошарке Црвена звезда

Школа кошарке Црвене звезде! Кошаркаши Црвене звезде савладали су и Басконију у Виторији, 87-69! Шеста узастопна победа црвено-белих!

Шест евролигашких победа у низу! Фантастичан успех, подвиг црвено-белог тима! Звезда се изједначила са Басконијом, скор 11-8!

Савршен почетак, савршено полувреме, савршена утакмица Црвене звезде! На самом старту црвено-бели су серијом 6-0 преузели вођство и избацили из ритма домаћу екипу. 10/12 за два поена, 25 поена Басконији на њеном паркету за 10 минута, само по себи довољно говори. Стефан Јовић је одлично отворио утакмицу, погодио први шут, и са пуно самопоуздања наставио у истом ритму, погодио 9 поена у првој четвртини. Наставио је Волтерс, придружио се Симоновић, Звезда је везала три тројке и одржавала двоцифрену предност.

Изабраници Дејана Радоњића су кажњавали сваку грешку Басконије, Сито Алонсо је покушавао ротацијом и променом плана да пробуди свој тим, али поред овакве Црвене звезде то је било немогуће, јер је претња долазила са свих страна. Само најновије појачање из Сан Антонија, Николас Лапровитола није улазио у игру у првом полувремену, шансу је добио у наставку.

72% шута и контрола скока за високих +23 на крају првог полувремена. Басконија се још није опоравила од дебакла у Пиреју, а Црвена звезда је демонстрирала школу кошарке. Не зна се шта је боље функционисало у арени „Фернандо Буеса“. Јовић за Томпсона који закуцава за коначних 50-27 можда и најбоље описује прво полувреме и однос снага.

Басконија је са великом енергијом изашла у другом полувремену, али је Звезда брзо угасила ту енергију и жељу. Јовић је био кључ, веома сигуран у нападу, маштовит, па је Звезда наставила да одличном игром одржава двоцифрену предност, 70-49 пред последњих 10 минута.

Током целог меча осим контроле игре и скока, Звезда је имала 70% шута.

Последњих 10 минута утакмице је био и последњи воз за Басконију да се врати у меч и покуша да направи сензацију. И одлично су отворили последњу четвртину, серија 9-0, Звезда без поена четири минута. Међутим, када је било најпотребније Стефан Јовић је имао кључеве победе, а по ко зна који пут Бранко Лазић уливао самопоуздање екипи. Није било решења за Звездиног репрезентативног плеја, дабл-дабл учинак за Звездину шесту узастопну победу, Басконија је побеђена у сваком сегменту игре.

Већ у четвртак у Пионир стиже Панатинаикос (19 часова). Како је рекао творац историје, господин Дејан Радоњић „нико више не долази у Београд миран, сигуран да ће победити, напротив“.

19.коло, Евролига

Басконија – Црвена звезда мтс 69-87 (15-25, 12-25, 22-20, 20-17)

Виторија-Гастеиз, „Фернандо Буеса“
Гледалаца: 9.542
Судије: Ламоника (Италија), Латисевс (Летонија), Лауринавичијус (Литванија)

БАСКОНИЈА: Ларкин 16, Барњани 2, Фогтман 5, Ханга 7, Седекерскис 3, Бубоа 9, Блажич 5, Диоп 2, Тили 12, Лапровитола 6, Бадингер 2, Луз. Тренер: Сито Алонсо

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс 9 (3ск), Томпсон 4 (2ск), Митровић 4 (2ск 2ас), Лазић 5 (5ск 3укл), Добрић, Симоновић 23 (5ск), Ракићевић, Џенкинс 5 (3ас 4укл), Гудурић 2 (4ск 2укл), Јовић 18 (12ас 4укл), Кузмић 11 (6ск), Бјелица 6 (2ск). Тренер: Дејан Радоњић

Foto: euroleague.net

ТОК МЕЧА

1/4 (15-25)

Јовић, Џенкинс, Симоновић, Митровић и Кузмић против Ларкина, Ханге, Блажића, Фогтмана и Барњанија. Симоновић бољи у продору од Фогтмана након почетних промашаја на оба коша. Џенкинс не погађа сам за три, Барњани на другој страни сигуран. Сјајни Стефан Јовић! Асистенција за Митровића, Звезда узвраћа серијом 6-0, за 2-8 у Виторији-Гастеиз!

Већ на истетку четвртог минута меча, четири играча играча из петорке Црвене звезде су се уписали у стрелце, сви осим Џенкинса. Јовић за три! Јовић сјајан продор, 7 поена, води Звезда 15-6, тајм-аут Сито Алонсо!

Јовић, Митровић за Кузмића, нови поени. Басконија шутира 0/4 за три поена на старту меча. Два брза поена за домаћина – Ларкин са полудистанце, Бубоа у контри, Јовић прекида мини серију. Два офанзивна скока, четири поена за Кима Тилија, закуцавањем диже своје навијаче. Тили је погодио за три, узвратили Волтерс и Лазић, и Волтерс још једном уз звук сирене за серију 6-0 и +10, 15-25!

Јовић 9п 2ас, Волтерс, Симоновић и Кузмић 4п

2/4 (12-25)

Симоновић, сјајан у продору, од таблу, +12 за Звезду! Лазић савршен, беспрекоран! Техничка грешка досуђена Ситу Алонсу, највећа предност црвено-белих на мечу, 15-28! Бјелица је погодио са дистанце, затим Волтерс одузео лопту, чиста силазна путања Ларкина није свирана, па је Ларкин погодио за три у наставку. Али, само су наљутили црвено-беле ово одлуком, рафална паљба се наставља, Волтерс и Џенинс тројкама воде Звезду на +16 (20-36), и терају Сита Алонса на нови тајм-аут!

Бјелица максималан са пенала након фаула Бадингера, 20-38. Симоноооовииииић за три! +21 у Виторији за Црвену звезду! 11-0 серија Звезде! Школа кошарке Црвена звезда! Блокада Бјелице, Јовић за Џенкинса, полагање Симоновића! Бубоа тројком прекида Звездину серију од 13-0.

Покушава Басконија да промени начин игре, ритам меча, да би остала у истом, већ сада су кренули на све или ништа. Ханга погађа уз фаул, није погодио додатно бацање. Симоновиииић, нова тројка! Јовић за Томпсoна, сјајан крај савршених 20 минута, полувреме у Виторији, 50-27 за Црвену звезду!

Симоновић 14п 3ск, Јовић 9п 5ас, Волтерс 7п 3ас

3/4 (22-20)

Ханга отвара друго полувреме поенима уз фаул Симоновића. Кузмић није успео да закуца, али одлично се снашао и изнудио фаул. Половичан са пенала Звездин центар, 30-51. Брзе руке Адама Ханге, не погађа у контри, али испратио га је Диоп. Симоновић на асистенцију Кузмића постиже нове поене. Бубоа погађа у последњој секунди напада, али Јовић и Кузмић у већ опробаној акцији, погађа Звездин центар. Офанзивни скок, поени уз фаул Луке Митровића! Не погађа слободно бацање Звездин капитен, али успели су црвено-бели да одбране напад, Јовић за трииии! Јовиииић! Украдена лопта, лагани поени, полагање! Рапсодија! Школа кошарке! Црвена звезда води 62-34 у Виторији!

Тили тројком прекида Звездину серију, затим поново сигуран, лаки поени. Тајм-аут Дејан Радоњић. Дозвољавају оштрију игру судије тренутно, али Јовић не дозвољава да се Басконија приближи. И Лапровитола је у игри, прави фаул над Јовићем, Гудурић погађа!

Бјелица за Звезду, Лапровитола за Басконију, пред последњих 10 минута Звезда води 70-46!

Јовић 16п 7ас, Симоновић 16п 4ск

4/4 (20-17)

Поени Ларкина, па Ламоника са потпуно друге стране паркета досуђује неспортски фаул Марку Гудурић. Блажич половичан са пенала, Бадингер није погодио за три. Ларкин два пута у продору, два пута погађа, Басконија на минус 14, 56-70. Звезда без поена у последњем периоду, тајм-аут Дејан Радоњић.

Серија 9-0 Басконије, закуцава Фогтман. Симоновић сигуран са пенала, 18 поена. Сјајно Јовић за Кузмића, фаулиран је Звездин центар, поени уз фаул. Кузмић не погађа додатно бацање, али Бранко Лазић хвата лопту, офанзивни скок поред пет играча Басконије! Звездин лав, гладијатор! Већ четврти фаул Лапровитоле. Симоновиииић! Битна тројка, 21 поен! Стефан Јовић оверава победу у Виторији! Одузео је лопту, асистирао у контри Симоновићу, 60-79! Дабл-дабл Стефана Јовића, 18 поена 11 асистенција! Стиже Звезда поново до +20!

На крају, Звезда паметном игром приводи меч крају и долази до нове победе, веома битне,

Симоновић 23 поена 5ск, Јовић 18п 12 ас, Кузмић 11п 6ск

Звезда је остварила шесту узастопну победу у Виторији! Звездина школа кошарке! БРАВО, МОМЦИ!

Повезане вести

22 comments

zemunac1976 јан 25, 2017 at 22:39

I da u nemanju argumenata i dokaza, okrivljeni se uvek bave vredanjem…to je ta skola JSDP….

Reply
zemunac1976 јан 25, 2017 at 22:37

ne znam samo ko je glodar. po vasem pisanju i pljuvanju bi rekao da ste debeli Dule…3 meseca pljujete ovde po treneru i igracima, i sad se pravite pametni i podrzavate ekipu…takvi nam netrebaju, vratite se u vase rupe…prvi poraz ekipe. ocekujem vas ovde da prvi opkjujete…dzaba tebe 51g kad nemas mozga, ibpljujes igrace posle par utakmica

Reply
zemunac1976 јан 25, 2017 at 13:09

gle kako sad hvale trenera i igrace, a do pre 2 meseca su isti ti ih pljuvali…od krvavog pa do Miss…ili nisu dobili sendvice napredne pa om sad glupo pljuvati…e moji vi, nikad od vas PRAVIH zvezdasa…podrska Radonji i igracima…

Reply
Napred Zvezdo јан 25, 2017 at 17:17

Diskutabilno je i da li uopste navijaju za Zvezdu!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 25, 2017 at 18:21

nasmrkani procitaj malo bolje nase komentare pa kazi..a ti kao zemunski glodar si zaduzen ovde da jed.es po malo..prijatno glodarcino slepa..procitaj broj moje pristupnice pa se javi ali treba ce ti dva zivota..za moju 51g samo toliko a tvoji komentari su smesni kao biskiop ne znas ni pravila sporta

Reply
Mississauga јан 25, 2017 at 20:27

Idi leci se covece !

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 25, 2017 at 21:06

tako je mississauga..covek ne zna gde bije..on nema komentare on samo cita da bi pljuvao nekog..a ima pamcenje ko moja pokojna baba

Reply
dejo јан 25, 2017 at 10:03

Odusevili ste me jos jednom kosarkasi Crvene Zvezde jos jednom ste pokazali i fudbalerima Crvene Zvezde da moze da se igra u Evropi odlicno samo napred Crveno beli kosarkasi svi za jednog jedan za sve uz vas sam

Reply
Hadži Dragan јан 25, 2017 at 01:40

Cigančići moji,tako sam ponosan na vas.Noćas nema spavanja,kad ste mi podigli adrenalin na maksimum.Vi ste ponos Srbije.

Reply
Maksa јан 25, 2017 at 00:03

Sta radi ovaj tim to je neverovatno. Nije samo da su pobedili nego su apsolutno kontrolisali igru i rutinski odradili posao i to bez Dangubica. Bilo je malo opustanja pocetkom cetvrte cetvrtine, ali je Radonjic vratio sve stvari na svoje mesto. Ceo tim je bio sjajan, cak je i Mitrovic imao solidnu utakmicu veceras. Stvarno svaka cast momci i samo tako nastavite.

Reply
kastiljo јан 24, 2017 at 23:56

Ovo vec nije slucajnost!!! Ako zvezda nastavi ovako da igra,u ovakvoj formi,ne gine F4,ako ne i finale!!! Unistena mozda i najbolja ekipa EL uz CSKA.

Reply
Estrella Roja јан 24, 2017 at 23:51

Nema noćas spavanja, utisci su isuviše snažni da bi se mirno utonulo u san. Hvala Zvezdi za trenutke koji su me podsetili na godinu kad smo postali evropski šampioni u fudbalu. Daće bog da doživimo isto u košarci u skorijoj budućnosti. Bio sam jedan od kritičara Radonjića, međutim čovek je sazreo kao trener i dobio status trenerske legende kluba, čak je i engleski unapredio. 🙂
Plašio sam se Dangubićevog izostanka smatrajući da će se njegov učinak u odbrani teško nadomestiti, ali kad imate Lazića i Đenku potreban je NBA tim da vas nadigra.

Reply
Godzy јан 24, 2017 at 23:44

Home page zvanicnog sajta Eurolige vec nekoliko kola je rezervisan za nas!
Sta reci, momci…Svako postovanje, samo napred!

Reply
Godzy јан 24, 2017 at 23:39

Brutalno! :shutmouth:

Reply
LA[K]I јан 24, 2017 at 23:21

Svaka cast momcima na borbenosti!!! Neverovatno kakvo ponizavanje ovakve ekipe. Zaista sjajna utakmica. Imali smo mali pad krajem trece i pocetkom cetvrte cetvrtine, ali nema veze. Ipak imali su momci problem sa putovanjem, pa jos kad se taj problem doda ovo ispada jos impresivnija pobeda. Drago mi je sto konacno vidim da se i kapiten Mitrovic polako vraca. Naravno jos uvek je daleko od starog nivoa, ali iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji. Jedino mi je neshvatljivo sto vecu minutazu nedobije Tompson, kad vec i ono malo sto odigra, odigra fantasticno. Idemo da protiv pao-a nastavimo seriju!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 24, 2017 at 23:21

auu koja ludnica..sta se ovo desava..ja sam u transu…TAKO JE BREEEEEE

Reply
Mississauga јан 24, 2017 at 23:18

Bravo,Bravo,Bravo Zvezdo. Dve godine mi Radonja ide na „zivce“ , ali sta se to desilo u zadnja dva meseca , NEMAM POJMA. U svakom slucaju samo neka nastave ovako i nebo je granica. Lepo je biti zvezdas ovih dana …

Reply
ĐOLE BARI 91 јан 24, 2017 at 23:13

SVAKA ČAST MOMCI.JEDINO NE ZNAM KO OVOGA GUDURIĆA DRŽI U ZVEZDI.

Reply
Bojann Petkovic јан 24, 2017 at 22:27

zvezdale puni baskoniu puni papriku
t
t
t
t

Reply
Gavraa00777 јан 24, 2017 at 22:00

moze link za prenos tekmu Crvena zvezda – Baskonija

Reply
dragan јан 24, 2017 at 22:17

link batmanstream.com imas sve sportske dogadjaje

Reply
dragan јан 24, 2017 at 22:19

mos stream13.net direk sport klub 1

Reply

Leave a Comment