Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновије

Маик Цирбес брзо завршио с Макабијем и вратио се у Немачку

Маик Цирбес више није кошаркаш Макабија. Брже него што се очекивало, након пола године сарадње, он напушта Тел Авив и враћа се у Немачку.

Немац је након две сјајне сезоне у Звезди, под командом Дејана Радоњића, сарадње са Бобаном Марјановићем и Владимиром Штимцем, прегршт освојених трофеја, отишао у Макаби, где је потписао веома уносан уговор (1,1 милион долара по сезони), али је та прича веома брзо завршена.

Некадашњи шампион Европе мучи се већ годинама, од одласка Дејвида Блата са клупе, да се врати у европски врх, а ове сезоне налазе се у очајној ситуацији. Чак три тренера водила су екипу, али нико од њих није успео да је тргне, па су забележили свега једну победу у протеклих 9 евролигашких дуела и након солидних 5-4 са старта сезоне дошли до скора 6:12 (четири победе мање од Звезде, примера ради) и практично немају никакве шансе да се пласирају у завршницу.

Звезда им је у Београду нанела вероватно најтежи пораз у евро-такмичењима у историји клуба средином децембра, а пре неколико дана црвено-бели су славили и у Тел Авиву. Цирбес није играо у тој утакмици, а неколико дана касније саопштено је да се враћа у Немачку, где ће наступати у екипи Александра Ђорђевића, Бајерну из Минхена.

Цирбес је одиграо 17 утакмица, просечно је на терену проводио 15 минута и имао учинак од 8 поена и 3 скока.

Повезане вести

2 comments

Pera јан 24, 2017 at 12:15

Makabi je raspad ne zbog Majka već zbog velikih NBA zvezda koje moraju da igraju a u timu su kao rogovi u vreći. Jedina utakmica u kojoj su Miler i Cirbes igrali zadnjih desetak minuta je dobijena. To je tim u kome samo njih dvoje igra odbranu. Nemaju šanse na uspeh. Majk, čekamo da se vratiš.

Reply
vedips јан 23, 2017 at 23:19

Majk vrati se kuci,zeljno te cekamo

Reply

Leave a Comment