Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

После „луде“ утакмице у Купу ЦЕВ, одбојкаши дочекују Клек

Црвено-бели одбојкаши су у среду још једном показали шта значи играти за Звездин дрес, одбили да се предају када се све чинило изгубљено, и на крају су успели да избаце белгијски Топволеј Калант из Купа ЦЕВ. Већ у недељу, наша екипа мора да заборави на тај меч, јер се поново враћа обавезама у домаћем шампионату, где дочекује екипу Клека.

Клек Србијашуме је тим основан 1957. године, а може се похвалити и једном титулом шампиона Југославије, коју је освојио 1972. године, када се такмичио под именом ГИК Банат. Ово име носио је до 2010. године, када је променио име у садашње, а у сезони 2011/12. вратио се после дугог низа година у друштво најбољих, али се ту задржао само једну сезону. Клечани су претпрошле сезоне освојили друго место у Првој лиги Србије, што им је омогућило учешће у баражу за улазак у Суперлигу Србије. Након пет мечева, били су бољи од Младог радника, па су од прошле сезоне поново чланови елитног друштва. Тренутно им „гори под ногама“, с обзиром да су на претпоследњој позицији у Лиги са свега једном победом из десет одиграних мечева. Интересантно је да су и поред тога сакупили осам бодова, јер су значајан број утакмица завршавали након пет сетова, укључујући и меч против наше екипе у првом делу сезоне.

Црвена звезда се исцрпила у поменутом мечу у Купу ЦЕВ, али то неће спречити нашу екипу да поново пружи свој максимум. Ред би био да се шампиони поздраве, нарочито после онакве утакмице. Зато у недељу: СВИ НА БАЊИЦУ!

Идемо до нове победе!

XII коло Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Клек Србијашуме,

Дворана: УСЦ „Вождовац“, недеља, 22. 01. 2017. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment