Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звездине девојке убедљиве у Лајковцу!

Црвено-беле одбојкашице одиграле су још једну сјајну утакмицу и савладале екипу Железничара из Лајковца са убедљивих 3:0 – 25:20, 25:22, 25:13. У врло доброј утакмици наше одбојкашице потврдиле су добру форму и нанеле први пораз Железничару после два месеца.

Лош пријем црвено-белих и добри напади Бергендорф омогућили су Железничару да стекне предност већ на самом почетку и поведе са 6:2. Реаговала је Мусулин тајм-аутом, па још једним на 9:2, али на терену се ништа није променило и домаће воде са 12:4 на техничком тајм-ауту. Пријала је пауза Звездиним дамама и заостатак је спуштен на четири поена – 13:9. Сјајним сервисима Бојане Миленковић црвено-беле су се потпуно вратиле у игру и повеле по први пут на 18:19. Пробудила се и Николина Лукић, што је уз неколико добрих реакција у блоку било довољно за преокрет и 20:25, 0:1.

Задржала је Звезда добар ритам са краја првог сета и брзо дошла до 1:5. Још једном је феноменална са сервис линије била Миленковићева и црвено-беле стижу до 1:8. Домаће су узвратиле и смањиле предност на 5:10, док је на обавезној паузи 6:12. Одговорила је са сервиса Тамара Ракић и довела свој тим на 11:14. Распламсала се игра на обе стране, и уз неколико грешака нашег тима Железничар стиже на -2, 14:16. Изабранице Мирјане Мусулин вратиле су предност на 17:22, али је било неизвесно до самог краја сета. Блоком Јелене Трнић Звезда осваја сет и дуплира предност – 22:25, 0:2.

Домаћа екипа боље је започела трећи период игре и повела са 3:1, али се Звезда одмах вратила. Разиграле су се Миленковић и Чанак, што је уз неколико грешака екипе Светлане Илић донело црвено-белим +5 на техничком тајм-ауту – 7:12. Чини се да је већ ту решено питање победника. Звезда је знала да искористи своје шансе и казни велики број грешака домаће екипе. Чекао се само крајњи резултат који поставља Милка Стијепић – 13:25 за 0:3.

Миленковић и Лукић још једном су биле најефикасније са 16, односно 14 поена, док је Трнић забележила девет (5бл). У домаћој екипи истакла се Тамара Ракић са осам.

У наредном колу наше одбојкашице дочекују другопласирани ТЕНТ из Обреновца.

Повезане вести

Leave a Comment