Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Евролигаши немилице доводе и отпуштају!

Евролигаши су почетком сезоне остали без великог броја играча који су се отиснули у НБА лигу, али су истовремено из Америке и довели велики број играча.

Ипак, нису се зауставили на томе, па је довођење настављено и у јануару. Посебно су активни били тимови који не остварују резултате каквим су се надали.

Барселона, једно од најнепријатнијих изненађење у првом делу Евролиге, повукла је два потез. Тим који је био „осакаћен“ повредама током јесени једног играча је довео, а једног отпустио. Витор Фаверани, бразилски кошаркаш, доскорашњи играч Мурсије, појачао је рекет Барселоне након добрих партија у Еврокупу. У исто време, клуб је напустио Џои Дорси, из помало бизарног разлога. Наиме, он је на Инстаграму писао о кривици лекарске службе Шпанаца током у случају његове повреде, а клуб је реаговао и уручио му отказ.

Ефес је тренутно на позицији која му не обезбеђује место у четвртфиналу, са победом мање од Звезде и Дарушафаке, па су и Турци реаговали довођењем центра. Они су из Кине довели некадашњег кошаркаша Кливленда, Алекса Кирка, а место у екипи му направили тако што су у шпанску Уникаху на позајмицу послали словеначког центра Алена Омића.

Ни Басконија није седела скрштених руку. Након пензионисања легендарног Пабла Приђонија, који је не тако давно поново дошао у Виторију из НБА лиге, Шпанци су из најјачег клупског кошаркашког такмичења довели Николаса Лапровитиолу, који је сезону почео у Сан Антонију, за који је наступио 18 пута.

Подсетићемо и да је Фенербахче, након пораза од Звезде у Београду, довео новог играча, такође из НБА лиге. Турци су ростер проширили првим пиком са драфта 2013. године, Ентонијем Бенетом, који долази из Бруклина.

Чека нас, очигледно, изузетно занимљив наставак такмичења у Евролиги…

Повезане вести

1 comment

maximilian88 јан 18, 2017 at 19:10

Prometno i razmecu se kao mi prosle sezone kad smo „zaradjivali“.

Reply

Leave a Comment