Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши на поправном у Купу ЦЕВ: Заједно до осмине финала

Црвено-беле одбојкаше у среду очекује тежак меч против белгијске екипе Топволеј Калант. Клуб из Антверпена је победио у првом мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ са максималних 3:0, па Звезда мора да стигне до „златног сета“ и победи у њему, уколико жели да прође међу шеснаест најбољих у овој такмичењу.

Црвена звезда свакако може да елиминише белгијски тим. Иако је прву утакмицу изгубила у три сета, у сваком од њих је била близу противника (23:25, 23:25, 22:25), али није успевала да преломи сетове у своју корист. У прва два сета се наша екипа није снашла у неизвесној завршници, док је у трећем домаћин водио од старта, а Звезда није имала снаге за преокрет. Ипак, уз публику, на домаћем трену, ствари би могле да буду другачије. У то верује и Душан Стојсављевић, примач црвено-белих, што се види у његовој изјави датој за званични сајт нашег одбојкашког клуба:
„Иако смо изгубили са 3:0, у сваком сету смо били за корак иза њих. Није било тако убедљиво као што то крајњи резултат показује. Отишли смо у Белгију са само једним тренингом после новогодишњих празника и тај тренинг смо одрадили у хладној сали. Нисмо имали услове ни да тај тренинг урадимо на високом нивоу. Играли смо добро, али нам је у завршницама сетова фалила уиграност. Следи реванш на нашем терену, пред нашом публиком. Тренирамо две недеље веома добро, осећамо се јако добро и надам се да ћемо успети да их изненадимо и победимо са 3:0 или 3:1 како би имали шансе у „златном сету“ да прођемо даље.“
Предност гостију јесте велика, али свакако достижна, сећамо се скорашњег меча црвено-белих против естонског Селвера, када је наш тим морао да освоји четири узастопна сета, не би ли прошао даље, и то је и учинио. Сада је поново потребно да освоји четири, с тим што има луксуз да изгуби један. Према пропозицијама ЦЕВ-а, за победе од 3:0 и 3:1 добијају се три бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија два бода, а поражени један бод. Уколико обе екипе после две утакмице имају исти број бодова, победника двомеча одлучује „златни сет“.
Помозимо нашем тиму да дође до победе и пролаза у осмину финала. Позивамо све навијаче да буду на Бањици, и утабају пут нашем тиму ка наредноj фази. За оне који не буду могли да прате овај меч уживо, интернет портал Laola1 ће преносити меч на следећем линку.
Идемо до нове победе!
Реванш меч шеснаестине финала Купа ЦЕВ,
Црвена звезда – Топволеј Калант,
Дворана: УСЦ „Вождовац“, 18. 01. 2017. године, 19h

Повезане вести

1 comment

dejo јан 20, 2017 at 14:38

Idemo na pobjedu samo naprijed Crveno beli odbojkasi u nove pobede da nas navijace Crvene Zvezde uveseljavate ,mislim da vi zasluzujete da vas vise ljudi gleda odbojkasi Crvene Zvezde to treba svi da znaju navijaci Crvene Zvezde u citavoj Srbiji

Reply

Leave a Comment