Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Бројни светски медији и кошаркаши испратили Остинов повратак

Црвена звезда је потпуно неочекивано довела Ајзеу Остина у смирај претходне године и проследила га у свој развојни тим, ФМП из Железника. Међутим, било је потребно да, након што је добио дозволу лекара да се након готово три године врати спорту, прође и лекарске прегледе како би и званично потписао уговор. То се и десило, а он је дебитовао за свој нови тим против Морнара и поред победе могао бити задовољан и својим учинком.

Постигао је 9 поена, уз 4 скока за 12 минута, показавши неким потезима квалитет, а некима и велику жељу за лоптом и кошарком након дуге паузе, узроковане Марфановим синдромом.

Сама најава његовог повратка, као велике наде НБА лиге, била је пропраћена у америчким медијима и специјализованим кошаркашким сајтовима и круговима, али и међу бројним кошаркашима. Посебно интересовање изазвао је и његов деби, када је реч о професионалној каријери.

Један од оних који су му дали највећу подршку, од првог дана када је повезан са Србијом је Квинси Милер, који се на Твитеру и огласио и честитао му на повратку кошарци.

Поред њега, одушевљен је био и доскорашњи кошаркаш загребачке Цедевите, Пјер Џексон.

И љубимац Звездине публике, Чарлс Џенкинс, очигледно је након победе своје екипе испратио и нови почетак Остина.

Треба истаћи и специјализоване портале

 

И NCAA испратио је помно овај меч и пожелео „добродошлицу“ некада великој нади америчке кошарке.

Подсетимо се и да је сајт НБА лиге такође најавио повратак Остина, као и ЕСПН, који наводи да је он „нови кошаркаш ФМП-а, развојног тима српског кошаркашког гиганта, Црвене звезде“.

Повезане вести

3 comments

Dejan јан 16, 2017 at 15:56

Puno srece!!!

Reply
LA[K]I јан 16, 2017 at 15:21

Ako se po jutru dan poznaje, onda ce biti odlicno pojacanje. Za 11 minuta na terenu 9 poena i 4 skoka, uz rampu je odlicna statistika. Ja bih voleo da je odmah dosao u Zvezdu, ali mozda je bolje sacekati do kraja sezone.

Reply
Hadži Dragan јан 16, 2017 at 15:10

Neka ti je sa srećom delijo.

Reply

Leave a Comment