Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда одморила главне играче и лако славила за 18. у низу

Кошаркаши Црвене звезде без већих проблема су савладали Крку и дошли до 18. победе у исто толико утакмица у овој сезони у АБА лиги.

Радоњић није уводио Кузмића у игру, а прописно су одморили Џенкинс и Јовић. Посебно се истакао Немања Дангубић, док је у финишу и Симоновић дошао до двоцифреног учинка.

18. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – КРКА 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20)

Хала: Александар Николић
Гледалаца: 3 947
Судије: Херцег, Митровски, Арсенијевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс 9п, 5ск, 6ас, Томпсон 6п, 6ск, Дангубић 13п, 8ск, Митровић 7п, 5ск, Лазић 7, Добрић 4, Симоновић 11, Џенкинс 3п, 3ас, Гудурић 8п, 4ас, 5изгл, Јовић 2п, 3ас, Кузмић, Бјелица 9п, 2ск, 3ас

КРКА: Кари 5, Кастрати 9, Ројц 7, Кужник 3, Јукић 2, Димец 6, Ритлоп 2, Бунић 2, Елиот 6, Луковић 20

У првих 20 минута Звезда је са пола снаге лако стекла двоцифрену предност и одржавала је до краја првог дела игре. Крка је на самом старту прве и друге четвртине успевала да покаже зубе, али су црвено-бели лако успевали да одговоре на те налете и дођу до пристојне предности.

На самом почетку меча, гости су повели са 6:3, али је Звезда серијом тројки преокренула и већ у финишу прве четвртине дошла до 12 поена предности (24:12). У другој четвртини, Словенци су серијом 9:2 смањили на свега 5 поена заостатка (26:21), али је потом уследила серија Звезде од 14:0, чиме је меч већ на својој трећини практично решен. До полувремена, наш тим је отишао и на великих +17 (45:28).

Кузмић није улазио у игру, Радоњић је одмарао и остале играче који су изнели највећи терет против Фенербахчеа, а сви који су били на терену постигли су макар два поена у првих 20 минута. На другој страни, Крка је са скраћеном ротацијом и значајно ослабљена дала максимум, али то није био проблем за црвено-беле.

У трећој четвртини виђен је мали број поена, посебно на самом почетку, да би Звезда први пут поенима расположеног Дангубића стигла и до +20. Ипак, гости су везали 4 поена у финишу и смањили на -16.

У четвртом периоду гледали смо сјајан шутерски период Марка Луковића, кошаркаша гостију, који је везао 11 поена. Звезда је стекла максималних +23, гости смањили на -13, али је на крају наша екипа победила са 79:62.

ТОК МЕЧА

4/4 (21:20)

Четврти период почео је добром игром Звезде, која је стекла и нову максималну предност, од 23 поена, када је 5 поена везао Нејт Волтерс, за 69:46. Ипак, након тога је Луковић постигао чак 11 поена за Словенце, који су серијом од 10:0 смањили на -13. Ипак, то је било све од гостију, а црвено-бели су повећали предност до краја и славили са 17 поена разлике.

3/4 (13:14)

За готово шест минута игре у трећем периоду виђено је свега седам поена. Звезда је играла добру одбрану, али се мучила у нападу, што је уз засићеност и задовољство великом разликом довело до пада ритма и потпуно мирног тока меча. Поенима Дангубића, Звезда је у 26. минуту први пут стекла 20 поена предности.

Монотонију је прекинуо Дангубић, тројком о таблу са готово пола терена, а Крка је на крају добила трећи период и смањила заостатак на 16 поена.

2/4 (21:14)

Кари је отворио други период тројком, а прве поене за наш тим постигао је Дион Томпсон, са полудистанце. Гости су успели да у прва три минута смање заостатак на пет поена. Ипак, наш тим је заиграо своју препознатљиву одбрану, и успео, и поред проблема у нападу, да серијом 12:0 оде на великих +17 (38:21). Клупа гостију затражила је тајм-аут. Tек при резултату 40:21 гости су постигли нове поене.

До полувремена, Звезда није допустила Крки да се приближи претерано и завршила први део игре са предношћу од 17 поена (45:28).

1/4 (24:14)

Крка је ушла без превише респекта у овај дуел против нашег тима и повела на самом старту са 6:3, али су веома брзо Бјелица, Џенкинс и Дангубић погодили по тројку и донели Звезди +6. На истеку седмог минута Дангубић је погодио другу тројку и донео свом тиму максималних +11 (19:8). У игру је затим ушао Лазић и одмах погодио тројку, пету за црвено-беле.

Након 10 минута, Звезда је дошла до двоцифрене предности, 24:14. Дангубић је постигао 6, а Бјелица 5 поена.

———————————–

Пре утакмице, господин Дејан Радоњић добио је поклон навијача, који су му на овај начин честитали то што је постао тренер са највише утакмица на клупи Црвене звезде!

У походу на обарање сопственог рекорда (20 победа у низу од почетка сезоне), Црвена звезда се данас намерила на екипу која је прекинула серију од пре две године – Крку из Новог Места. Овога пута, црвено-бели су апсолутни фаворити. Наш тим има 17 победа од старта сезоне у регионалном такмичењу, док у Евролиги Звезда има чак 5 победа у последњих 6 утакмица и пење се ка горњем делу табеле. С друге стране, Словенци су закуцани за дно табеле у АБА лиги и имају свега пет победа. Свих 5 забележили су у првих 9 кола, када су имали скор 5-4 и три тријумфа у низу (међу њима и Цедевита у Загребу). Након тога, ова екипа је поражена 8 пута заредом, а постизала је свега 65 поена у просеку у тим утакмицама.

Поред тога што ће наградити екипу за сјајне резултате у оба такмичења у последње време и за велики тријумф против Фенербахчеа, навијачи ће имати прилику да поздраве Дејана Радоњића, који је од овог меча апсолутни рекордер по броју утакмица на клупи Црвене звезде. Поред тога, он је јуче проглашен за најбољег тренера кола у Евролиги, по четврти пут у овој сезони.

 

Повезане вести

2 comments

NOLAN SMIT јан 15, 2017 at 23:20

MITROVIĆ I GUDURIĆ U FMP, BOLDEN U ZVEZDU.

Reply
kastiljo јан 15, 2017 at 18:57

sta se sa guduricem desava….? od pocetka sezone totalno van forme… ponekad mi na terenu deluje da je umislio zvezdu.

Reply

Leave a Comment