Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Изјава председника КК Црвена звезда мтс

Изјава председника КК Црвена звезда мтс Небојше Човића након утакмице са Фенербахчеом.

„КК Црвена звезда мтс је исувише велики клуб, а господин Жељко Обрадовић, исувише велики тренер, највећи у Европи, да би утакмица која је одиграна у четвртак увече у Београду, остала упамћена и била у сенци изјава о наводним „оркестрираним“ увредама са трибина, на рачун нашег трофејног тренера.

Утакмице КК Црвена звезда мтс у Евролиги, не само ове сезоне, одликује атмосфера коју сви карактеришу као најбучнију и најватренију у целој Европи. И тиме се поносимо. Оно чиме се такође поносимо је чињеница да никада, нисмо, нити ћемо, своје спортске амбиције базирати на увредама и вређањима са трибина, било кога и на било којој основи, што је било својствено неким другим временима и неким другим људима, којима је тај модел понашања нажалост, био нормалан.

Баш зато, док сам на овој позицији, и представљам тако велики клуб, уложићу напор да се такве ствари не дешавају неком другом, али ни да било ко инсинуира да нам такве ствари падају на памет, и да су у некаквој организацији клуба.

Клуб је пажљиво прегледао снимак утакмице, и није нигде нашао ни једну ситуацију у којој се вређа тренер истанбулског клуба, а посебно на начин
како је то на конференцији за штампу саоштено. Уколико нам и поред свега неко из медија пусти снимак увредљивог скандирања према Жељку Обрадовићу унапред изражавам жаљење због тога. Било је увредљивог скандирања према нашем репрезентативцу Богдану Богдановићу, што не подржавам, и сматрам ружним сегментом нашег спорта, и уједно се захваљујем Богдану на коректности и разумевању које је исказао у својој изјави након утакмице.

Фенербахче нас је до сада стално побеђивао у Београду, углавном убедљиво и увек заслужено. И сваки пут смо пружали руку и честитали бољем, јер су наш спортски ривал. Атмосфера на свим тим претходним утакмицама, није се готово у било чему разликовала од атмосфере која је виђена у четвртак.

После конференције за штампу коју је одржао Жељко Обрадовић, разговарали смо телефоном и у потпуности разјаснили ситуацију, и сагласили се да иста неће утицати на односе између наша два клуба, као и на наше личне пријатељске односе.Веома сам захвалан тренеру Обрадовићу, са којим сам као Председник КСЈ сарађивао током трофејних репрезентативних година 1996. и 1997, на коректном разговору, разумевању и честиткама које је упутио након велике и заслужене победе Црвене звезде над Фенербахчеом.

За Црвену звезду, све људе у клубу, навијаче, спортску јавност, најважнији утисак и сећање на овај меч сигурно је, да смо победили Фенербахче у једној изванредној утакмици“.

Председник КК Црвена звезда мтс
Небојша Човић

Повезане вести

5 comments

Goran јан 14, 2017 at 14:03

Zvezda treba da gazi crnu sektu sa druge strane brda kad god se ukaze prilika i u bilo kom sportu da nam se ukaze sansa od fudbala do bocanja samo gazi,sa njima drugacije ne moze…

Reply
monako јан 14, 2017 at 03:24 Reply
CIGANIN74 јан 14, 2017 at 01:10

samo za „velikog“srbina „BILI SMO DRUGOVI I TURKE KARALI A SAD SAMO OVO DRUGO“

SRECNA PRAVOSLAVNA 2017 a narocito „velikom“ srbinu

Reply
Severac јан 14, 2017 at 00:21

…a taman je Tegeltija „izduvao“ sve fazone. Pih

Reply
CIGANIN74 јан 13, 2017 at 22:14

sve dok nije dobio pitanje o pogrdnim skandiranjima „veliki“srbin je davao izjave kao da se nalazi u predinfraktnom stanju,jedva je izgovarao reci,svaljivao krivicu na igrace(Kalinica),on onako crven pobeleo je od muke jer vise nije imao snage ,poraz ga je dotukao…a onda dolazi vec pomenuto pitanje i „veliki“srbin se vraca medj zive krece u kontranapad i idealno koristi priliku da svoj poraz baci u stoti plan a svoje srbstvo u prvi!osetio je krv u tom pitanju i kao ranjeni lav se bacio na publiku i upravu naseg KK ,izneo je velike lazi u vezi skandiranja i svesno pokusao sebe da prikaze kao zrtvu nekog organizovanog skandiranja gde je i svoje komplekse velicine rodoljublja pokusao da izleci….

jadan i zalostan pokusaj malog coveka a nekad velikog trenera da velicanstveno vece u glavnom gradu Srbije u centru kosarkaskog sveta gde su obe ekipe pruzile vece za pamcenje i po atmosferi i po igri ,gde je prvak Srbije sa svojih 9 igraca iz Srbije i sa trenerom iz Srpske Sparte sasvim zasluzeno slavio ,mali covek ustima punih o Srbiji i rodoljublju da je taj veliki kako kaze mogao je bas zbog te Srbije -njegove,nase da jos vise uvelica sinocni spektakl pricajuci o atmosferi na tribinama i na parketu koji su bili za pamcenje.

mali Zeljko bio bi veliki da su bile uvrede upucene njemu a da je precutao,ovako mali je i zbog lazi i zbog velicanja necega sto mu nikada nece porasti,Bogdanovic je reagovao kao pravi profesionalac,svojim gestikulacijama provocirao je publiku a ona mu duzna nije ostajala…taj mali rat Bogdanovica i publike posle utakmice se zavrsio a mali Zeljko je pokusao da ga onako porazen nastavi sto mu srecom nije uspelo jer istina je jedna i na strani pobednika je od sinoc

Reply

Leave a Comment