Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Сјајне одбојкашице максималне против Динама!

Шампион пао пред Звездиним дамама

Одбојкашице Црвене звезде на одличан начин започеле су 2017. годину, савладавши на домаћем паркету најпријатније изненађење ове сезоне – Динамо из Панчева. У хали на Бањици црвено-беле су одиграле можда и најбољу утакмицу ове сезоне и са максималних 3:0 (25:20,25:17, 25:18) победиле Панчевке. Тим Мирјане Мусулин у свим сегментима је надиграо Динамо, без неизвесности освојио сва три сета и преузео четврто место на табели.

Динамо је боље започео први сет и повео са 4:2, али су црвено-беле узвратиле са три узастопна поена и стигле до прве предности. Неизвесност се наставила до 7:7, а онда је Звезда на сервис Кристине Ђурић освојила пет поена заредом и стекла солидну предност пред технички тајм-аут. На 14:8 Владисављев је позвао тајм-аут, који је урадио плодом и довео његову екипу на -3 (14:11), па је Мусулин била приморана да реагује на исти начин. То је тргнуло црвено-беле које се враћају у прави ритам и без проблема приводе сет крају – 25:20 за 1:0.

Поново је Звезда на сервис Ђурићеве успела да стекне предност и на самом старту поведе са 4:1. Добри напади преко средине донели су +5 на 9:4 и натерали тренера Динама на тајм-аут. Међутим, црвено-беле нису падале и на обавезној паузи имају великих +7 – 12:5. Преузела је Миленковић улогу главног нападача и Звезда је убрзо имала прву двоцифрену предност (16:6). Ништа није могло да поремети сјајну игру екипе Мирјане Мусулин, која са убедљивих 25:17 долази на сет од победе.

Трећи период игре почео је уједначеније, али су црвено-беле пре свега преко Николине Лукић успеле да стигну од 4:5 до 11:5, док на техничком тајм-ауту имају нешто мању предност – 12:9. Искористила је Звезда предах и наставила са сјајном игром за коју Динамо није имао никаквих решења. Трнић и Миленковић предводиле су напад црвено-белих и довеле тим до 18:11, што је наговестило брз завршетак меча. На крају, 25:18 за убедљивих 3:0.

Најбоља у редовима Звезда била је Бојана Миленковић са 16 поена, док су двоцифрене биле још Никола Лукић са 12 и Јелена Трнић са два мање. Код гошћи истакла се Нина Коцић са 14 поена.

Следећи противник Звездних дама биће екипа Железничара.

Повезане вести

Leave a Comment