Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звездино вече рекорда у Каунасу!

Осим убедљивог тријумфа, којим су се сместили на седмо место евролигашке табеле, тик иза великана европске кошарке, кошаркаши Црвене звезде су у Каунасу оборили и неколико клупских рекорда када је реч о наступима у Евролиги.

Против екипе против које је оборен негативни рекорд пре две сезоне, Звезда је дошла до свог најбољег резултата у историји! Наиме, након 0/19 против Жалгириса у шуту за три поена у Комбанк арени у сезони 2014/15. црвено-бели су синоћ постигли чак 14 тројки. Никада у Евролиги Звезда није толико пута била прецизна. Предњачио је, наравно, Симоновић, са четири, три је додао сјајни Лазић, по две Гудурић, Џенкинс и Дангубић, док је једну постигао Волтерс.

Поред тога, наш клуб је оборио и рекорд по броју украдених лопти. Након чак 13 украдених против Барселоне у Београду, у Каунасу су Лазић и његови саиграчи повећали тај број на чак 14 и још једном „померили“ најбољи резултат у овој сезони.

Поред клупских, видели смо и чак три лична рекорда. Сва три су у власништву Бранка Лазића! Лазић је одиграо можда и најбољи меч у дресу Звезде у Евролиги, на обе стране терена и био фактор који је покренуо екипу када год је требало. Постигао је укупно 15 поена, украо 4 лопте и забележио 20 индексних поена. Никада раније, за четири сезоне, Лазић није имао овакве бројке.

Ипак, оне можда и не говоре довољно o значају овог момка за екипу, не само синоћ него и читаве сезоне.

Након великог броја оборених рекорда против Барселоне, те сјајних бројки Чарлса Џенкинса у броју украдених лопти у два наврата ове сезоне, синоћ смо имали чак пет нових рекорда.

Нека се настави! Стиже Фенербахче!

Повезане вести

Leave a Comment