Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Крај старе, и почетак нове у црвено-белом

Крај 2016. године и почетак 2017. године кошаркаши Црвене звезде мтс обележили осим великим победама, и индивидуалним признањима: Марко Симоновић МВП 15. кола АБА лиге, капитен Лука Митровић најкориснији играч 16. кола регионалног такмичења.

Добре игре кошаркаша Црвене звезде мтс који су и даље без пораза у АБА лиги, у последњих 14 дана огледају се осим у победама и у индивидуалним признањима црвено-белима.

Капитен Лука Митровић проглашен је за најкориснијег играча (МВП) 16. кола регионалног такмичења, што је други пут узастопно да ово признање осваја неко из редова актуелног шампиона, пошто је најкориснији играч 15. рунде био Марко Симоновић.

Митровић је признање за најкориснијег играча заслужио захваљујући одличној игри против Задра у Београду, у којој је пред 8450 гледалаца и широким ТВ аудиторијумом имао учинак од 16 поена, 10 скокова, три асистенције и две украдене лопте, уз укупан индекс корисности од 32.

Подсетимо, још један кошаркаш Црвене звезде мтс је био МВП, и то у последњим данима 2016. године. Марко Симоновић је у победи црвено-белих против Цедевите у Загребу (95:91) постигао 27 поена уз шут из игре 8/13. Репрезентативац Србије забележио је по две асистенције и украдене лопте. Изнудио је и пет прекршаја, што је било довољно за укупан индекс корисности – 30.

Кошаркаши Црвене звезде путују у четвртак у раним јутарњим часовима у Франкфурт, из кога настављају ка Виљнусу (Литванија) и Каунасу аутобусом, где их у петак увече очекује меч са Жалгирисом у оквиру 16. кола Евролиге.

Наредни меч у АБА лиги, црвено-бели играју у понедељак у Сремској Митровици против Мега Лекса (19 часова).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment