Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели отпутовали у Белгију

Одбојкаши Црвене звезде отпутовали су рано јутрос у Белгију где ће одиграти први меч у 2017. години. Црвено-бели ће бити гости екипи Топволеј Калант из Антверпа у првом мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски очекује врло неизвесну борбу за осмину финала.

Чека нас изузетно тешка утакмица против екипе која је попуњена добро на свим позицијама у тиму. Мораћемо много да се потрудимо како би изборили што бољи резултат, посебно у том првом мечу у Белгији – изјавио је Кобиљски.

Екипа из Антверпа у свом саставу има шест странаца, углавном из северне Европе, а Елвиса Крастинса црвено-бели су упознали прошле године у двомечу са финском екипом Валепа.

Странци који играју у Антверпу су сигурно добри играчи. Против неких смо играли прошле године и знамо какав квалитет поседују. Гледајући снимке њихових утакмица само се потврдило оно што смо знали и раније, а то је да је Антверп једна озбиљна екипа и да чемо са њима одиграти врло неизвестан двомеч – истакао је Кобиљски.

Тренер црвено-белих у Финској неће моћи да рачуна на примаче Александра Шкрбића и Филипа Самарџића.

– Александар Шкрбић је и даље на листи повређених играча и нећемо моћи да рачунамо на њега, као ни на Филипа Самарџића који неће путовати са нама за Антверп – рекао је Кобиљски.

Прва утакмица шеснаестине финала Купа ЦЕВ између Топволеј Каланта и Црвене звезде игра се у четвртак 5. јануара од 20,30 часова у Антверпу (Белгија). Меч ће судити Чеврил Ебру Ајата из Турске и Тиран Шаино из Израела.

Реванш утакмица се игра у дворани УСЦ Вождовац у Београду 18. јануара.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment