Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Томпсон: „Да се уклопим и да помогнем“

Нови кошаркаш Црвене звезде мтс Дион Томпсон стигао је у понедељак у раним јутарњим часовима из Истанбула у Београд. Током дана лекарски прегледи, представљање у понедељак увече, први тренинг са екипом у уторак.

Ново појачање КК Црвена звезда мтс Дион Томпсон стигао је у понедељак у Београд, и одмах ће се ставити на располагање тренеру Дејану Радоњићу и црвено-белима за наставак сезоне.

Одлични крилни центар први део сезоне одиграо је у Галатасарају, а у Београд је стигао јутарњим летом из Истанбула где је био члан турског тима до последњег дана 2016.године.

Узбуђен сам и врло задовољан због доласка у Звезду. Тим је тренутно у одличној форми, са неколико великих победа у Евролиги, непоражен у АБА лиги. Драго ми је што ћу постати део такве екипе. Циљ је да се полако уклопим у тим, јер не желим да пореметим оно што је већ добро.

Свој нови тим имао је прилике да упозна током утакмице у Истанбулу.

Прва асоцијација на Црвену звезду је јака одбрана, веома агресивна, са доста трчања. Драго ми је што ћу играти таквим стилом. Мислим да је екипа у доброј позицији да се поново домогне плеј-офа, што и јесте циљ. Покушаћу да помогнем у томе.

Томпсон је играјући својевремено за Олимпију, па прошле сезоне за Бајерн, долазио у Београд, и имао прилику да се упозна са атмосфером у којој играју црвено-бели.

Верујем да сваки кошаркаш жели да игра пред навијачима као што су Делије. Када дођете у Београд да играте против Звезде одмах схватите да бисте радије да имате такве навијаче на вашој страни – рекао је Томпсон који ће током дана обавити неопходне лекарске прегледе и тестове, а први тренинг са новим тимом имаће у уторак.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan јан 2, 2017 at 13:28

Welcome in Red Star !

Reply

Leave a Comment