Moja Crvena Zvezda
ВатерполоДомаћа такмичења

Црвена звезда – ВК Београд 11:3

VK Crvena zvezda
VK Crvena zvezda

У другом колу Купа Србије пред наше момке пао је и ВК Београд – 11:3 ( 3:2, 4:0, 2:1, 2:0). Стрелци су били Аврамовић 4, Васовић 2, Аксентијевић 2, Милијановић 1, Стојчић 1, Кљајевић 1.

Наш тим је озбиљно схватио улогу фаворита и ниједног момента није допуштао противнику да помисли другачије. Само у првој четвртини екипа „Београда“ је имала снаге да се супротстави нашим момцима и да их резултатски прати. У том периоду наши момци су из изгледних прилика промашивали, Аксентијевић два пута, али нису смањили гас. У другој четвртини, наш капитен Југослав Васовић је показао шта значи лидер и колико значи овом младом тиму. Дириговао је игром нашег тима, уз Марка Аврамовића, који је ухватио прави ритам, а ватерполисти гостију нису могли да прате темпо. Направљена је разлика која је одлучила победника. У другом делу меча наш тим је повећао разлику, која је могла да буде и већа, и мирно и сигурно завршио утакмицу. Наш голман Гојко Пијетловић је мирно укроћивао било какав покушај гостију. Тренер Дејан Савић је деловао задовољно због игре и резултата који су нашем тиму донели другу победу у Купу Србије. Радује податак да је утакмици присуствовало око 250 гледалаца и искрено се надамо да ће их бити још више. Подршка овим момцима не сме да изостане и мора бити већа.

Наше момке очекује пут за Румунију где ће у суботу од 17 часова одиграти први меч 1/8 финала ЛЕН Купа против Орадее, а затим у 3. колу Купа, 29. октобра дерби са Партизаном у СЦ „Бањица“.

Црвена звезда 11

Пијетловић, Страхиња Рашовић, Стојчић 1, Ивошевић, Кљајевић 1, Милијановић 1, Аврамовић 4, Виктор Рашовић, Ранђеловић, Филиповић, Васовић 2, Аксентијевић 2, Драксимовић.

Београд 3

Алексић, Лончарић, Плавшић, Русов 1, Милићевић, Ешкерт, Замбелић 1, Парезановић, Николић, Његован 1, Ћирковић, Ванг, Поповић.

Судије – Рагач, Јовановић.

Повезане вести

Leave a Comment