Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиФудбал

МЦЗ.Нет интервју: Дарко Лазић, омладинац ФК-а

Фудбалска Србија већ девет првенствених кола има прилику да ужива у прволигашком фудбалу. Првенство је одмакло сасвим довљно да смо већ били у прилици да видимо много тога доброг, али оно лоше у игри Црвене звезде. Видели смо и прве киксеве, али и доста лепих голова, видели смо и победу са пет голова на гостовању, али и реми у задњим тренуцима меча на Маракани.

Већ полако почињу приче око тога шта је у нашем клубу добро, шта треба боље. Биће неких промена за пролећни део сезоне, то је неминовно. У међувремену, наша омладинска школа наставља пуном паром да испуњава своје циљеве – да прави играче за сениорски тим.

Већ овог лета тиму су се прикључили омладинци Чаушић, Јанковић, Стојковић. На пријатељском мецу у Бугарској смо могли да видимо и Ожеговића и Савићевића. О неким омладинцима знамо више, о некима мање. Сада ћемо детаљније да вас упознамо са још једним омладинцем Црвене Звезде. У питању је Дарко Лазић.

Дарко је 1994. годиште. У клуб је стигао још 2004 године и то из Младог Радника из Пожаревца. Игра на позицији десног бека, али покрива и све остале позиције у одбрани. Ове сезоне је стандардан у задњој линији нашег омладинсог тима.

Дарко обожава енглески фудбал и омиљени страни тимови су му Манчестер Јунајтед и Реал Мадрид. Најбољи играч по њему је Кристијано Роналдо, а на питање који му је омиљени домаћи играч, Дарко као из топа каже:

– Павле Нинков!

Нема сумње да су добре партије Павла Нинкова оставиле доста утицаја на нашег омладинца. Причајући о нашем првом тиму, види се колико је Дарко волео игре сада већ бившег капитена Црвене звезде. На питање шта сматра најјачим оружјем Црвене звезде у овосезонској борби за титулу Лазић каже:

– Најјаче оружје првог тима је долазак Просинечког, који тражи и форсира ту пас игру без које се данас не може играти фудбал, наравно уз физичку спремност играча.То су наши најјачи адути и наравно добар колектив.

Уследио је и одговор на питање ко је њему тренутно омиљени играч Црвене звезде

– Мени је био Павле Нинков, али сада ми је тешко да неког издвојим…рецимо Димитријевић и Ади. Ади је много добар играч, смирен и у сваком тренутку зна шта треба да уради.

Говорили смо мало и партијама Дарка у дресу Звезде. Затечен питањем о својој најбољој партији Дарко каже:

– Аух, то стварно не знам…Има доста утакмица на којима мислим да сам играо добр,о али једну не могу да издвојим.

Потом смо наставили са причом везаном за актуелну сезону, конкуренцијом и учинком нашег омладинаца.

– Тренутно немам велику конкуренцију на мојој позицији, али се тиме не оптерећујем. Трудим се да тренирам још више и боље да бих што више напредовао. До сада сам играо све утакмице и то пуну минутажу, осим једне коју сам паузирао због картона.

На питање да ли сматра да може да буде звезда, Дарко кроз осмех каже да за то мора још много да се ради и много зноја да се пролије, али и да он тежи ка томе.

Дарко Лазић
Дарко Лазић

У наставку приче о актуелној сезони омладинаца Лазић се осврнуо на до сада учињено:

-За сада нам иде одлично, први смо, али смо на неким утакмицама одиграли слабије него што можемо и то нас је коштало бодова, али добро, временом ће све то доћи на своје, имамо перспективу, вољу и жељу да и ове сезоне узмемо титулу.

Добре игре, доста залагања и труда се увек испалти, тако да ће неко од омладинаца, сасвим извесно пре осталих добити шансу да заигра  за сениорски тим. Ево коме Дарко даје највеће шансе:

-Ја бих волео да то буду сви, али то се не може десити, па за сада највеће шансе имају Ожеговић и Савићевић, али се и ми остали боримо.

Дарко није желео пуно да говори о својим квалитетима, јер сматра да о томе треба други да говоре. Издвојио је само да је велики радник на терену, да гине за сваку лопту и да игра до задњег минута.

Конкуренција на позицији десног бека стандардном Микићу је млади Стојковић, којег Дарко добро познаје. Питали смо –  да ли ће ускоро Стојковић моћи да избори већу минутажу и добили искрен одговор он нашег омладинца:

– Жуле је одличан играч. По мени би он већ ове сезоне, пошто је отишао Нине, требао да буде први бек, јер то заслужује дефинитивно

Када је реч о заслугама, нисмо могли да заобиђемо и веома осетљиву тему – фудбалска репрезентација Србије. На питање како гледа на неуспех наших репрезентативаца да се квалификују на Европско првенство, Дарко је отворено рекао свој став:

– Па ја њих не разумем, сами су криви за неуспех а упорно понављају да им није био дан и слично. По мени нису имали жељу и жар за победом…Словенци су нас надиграли.

Иако не жели да улази у детаље због којих је изостао жар и борба наших репрезентативаца, свестан је као и већина љубитеља фудбала да је репрезентација Србије, менаџмент и селекција пружила мање него што су њени реални домети.

За крај разговора мало о Дарку ван фудбалских вода… да је спортиста и да воли фудбал говори и начин на који троши своје слободно време. Током радне седмице, слободно време Дарко проводи са друговима са којима живи, одмарајући. Викенди служе за дуго спавање и још више одмора. Са друговима игра и ПЕС, што заиста не чуди!

Дарко Лазић је висок 185цм и има 78 кг. Рођен је у малом граду у центру Шумадије – Смедеревској Паланци, из које је имеђу осталих и Перица Огњеновић. Уз доста напорног рада, који нам је и обећао, Дарко може да сав свој потенцијал и таленат претвори у квалитет и тако постане један од стандардних дефанзиваца Црвене звезде у неком наредном периоду.

Повезане вести

16 comments

kole sp јун 29, 2012 at 21:18

jedan veliki seljak…ako on igra u zvezdi,a igra na seoskim turnirima…pa strasno….

Reply
Zvezda je zivot,sve ostalo su sitnice окт 22, 2011 at 16:26

INTERVJU SA CIKICEM OCEKUJEM ,MALI CE BITI NOVI MESSI !!!

Reply
Драган окт 22, 2011 at 17:17

Биће.

Reply
Марко Дарковић окт 20, 2011 at 15:22

Омладинце, кадете, пионире, петлиће би требало одвести на Север да виде како то изгледа, да имају контакт са правим навијачима и да осете шта значи велика љубав. Добар део играча и првог тима и млађих категорија никада нису били на Северу. То би уједно и била превенција како не би дошло до тога да се међу њима нађе и нови Мустафа!

Reply
njuma_njuma окт 19, 2011 at 20:03

Ljudi ovo je odlicno! Nadam se da ce niti intervjua sa jos nasih omladinaca uskoro. Nemojte stati na ovome!

Reply
Стефана МЦЗ окт 19, 2011 at 20:18

Biće uskoro : )

Reply
njuma_njuma окт 19, 2011 at 20:42

Super! Stvarno mislim da je ovo velika stvar kako za nas navijace da upoznamo buducnost naseg kluba, tako i za te mlade igrace da znaju da su praceni i da se na njih racuna. Smatram da svi mladi perspektivni igraci naseg kluba treba da dobiju malo medijske paznje. Ne previse, ovo je sasvim dovoljno. Samo nastavite!

Reply
Стефана МЦЗ окт 19, 2011 at 22:07

Slažem se. Biće uskoro intervju sa nekim od omladinaca, neću unapred da otkrivam, a i sa kadetima ; )

Reply
Zvezda u srcu окт 19, 2011 at 23:01

Obavezno invervju sa Aleksic Jovanom , 96-god! Takvog spica cekamo godinama! Mali ce biti ubica.

Mirijevac окт 20, 2011 at 07:41

Sa Savicevicem neki duzi interviju….

Miki окт 19, 2011 at 19:53

Voli Ninkova, Real, Dimitrijevica…sumnjam da je ovaj decko pravi zvezdas…

Reply
Драган окт 19, 2011 at 20:54

Не треба у то сумњати, веруј ми, момак је Звездаш.

Reply
Robijev stil igre окт 19, 2011 at 19:20

Jel intervju rađen preko fejsbuka?

Reply
Драган окт 19, 2011 at 19:35

?!

Reply
Robijev stil igre окт 20, 2011 at 01:21

Ne znam čemu toliko čuđenje i minusi, pitam jer mi intervju deluje površno i odgovori su veoma kratki, kao sa chata. Pogotovo što je klinac i trebalo bi da se otvori i kaže neke lepe stvari, a ne ovako – fraza za frazom.
Ideja za intervjue sa omladincima je super, ali treba više truda i od strane reportera i od strane intervjuisanog.

Reply
Драган окт 20, 2011 at 07:36

Они се познају од раније, тако да је интервју нормално вођен, али лично мислим да је опширан и да је доста тога речено. И не бих рекао да је баш реч о фразама, момак је рекао неке ствари које би мало њих, ако ћемо реално.

Reply

Leave a Comment