Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалФудбал

Зашто „Спорт“ игнорише ЖФК Црвена звезда

ЖФК Црвена звезда

Пре пар месеци ЖФК ЛАСК из Лазаревца ушао је у црвено-белу спортску породицу и тиме је створен ЖФК Црвена звезда. Црвено-беле девојке су веома амбициозно ушле у шампионат и поред тога што готово да нико није могао да претпостави какве ће домете успети да досегну. Спортски медији су са нескривеним симпатијама испратили формирање женског погона у оквиру најбољег фудбалског колектива у Србији, а и шире, а затим је уследило неочекивано ћутање.

Како је ЖФК Црвена звезда кренуо да постиже, за многе, неочекиване резултате, тако су црвено-беле фудбалерке нестале из спортских медија. Сви Ви који редовно пратите дневни спортски лист „Спорт“, сигурно знате о чему причам. Успеси ЖФК Црвена звезда су у „Спорту“ били приказани у обрнуто сразмерној консталацији. Игнорисање Звездиних играчица своју кулминацију доживело је претходног викенда када су црвено-беле играле дерби сусрет у Нишу са екипом Машинца. Ни два дана након сусрета, у листу „Спорт“ нисте могли да прочитате извештај са меча две од три најбоље српске екипе. Поврх свега, од старта шампионата не може се у наведеном листу, наћи ни табела Прве лиге Србије за фудбалерке што је ранијих година била пракса. Можда би неко помислио да „Спорт“ нема интереса да прати женски фудбал, али редовно се могу наћи извештаји са утакмица у Другој лиги Србије са све табелом.

Иако нисам поборник разноразних теорија завере, овога пута морам посумњати да се све дешава због, и само због, успеха фудбалерки у црвено-белим дресовима. Да ли све ово води ка само једном закључку, да успех ФК Црвена звезда, па макар он био осликан и у женском погону, не сме бити медијски пропраћен.

Ипак, захваљујући уредничкој екипи МЦЗ, сви којима је Звезда у срцу и даље ће на нашем порталу моћи да испрате и резултате ЖФК Црвена звезда.

Повезане вести

5 comments

Lomunac јан 17, 2014 at 13:14

Vladimir,

Sto ste i dokazali, i u zemlji a i sire… 😆 :facepalm:

Reply
pedjancz окт 18, 2011 at 17:23

Samo da malo realno sagledamo i mi stvari u nasem dvoristu.
Najveci zenski fudbalski klub u nasoj zemlji je Masinac iz Nisa.
I tako ce biti jos narednih bar 10 godina! Zvezda upravo ima tu deceniju da uzme primat Masincu, ali do tada budimo realni, Masinac je institucija za nas ZFK. Ali tu smo da srusimo tradiciju, i ne mozemo odmah da pricamo o nama kako smo najbolji i sve, Masinac traje 40 godina!
A ovi iz sporta….to ne treba komentarisati, i ne treba trositi vreme i energiju na te i takve ljude, svu tu energiju treba iskoristiti samo za jedno – DA ZVEZDA POSTANE PRVAK U STO VISE SPORTOVA! pozdrav

Reply
Vladimir окт 18, 2011 at 20:12

Нисам рекао да је ЖФК Црвена звезда најбоља у земљи већ да је ЖФК формиран у оквиру ФК који јесте најбољи и у земљи, а и шире.

Reply
dusan nis окт 18, 2011 at 16:36

koga bre briga…to gov*o niko i ne cita

Reply
DEJAN окт 18, 2011 at 15:29

Od kada ja vama govorim da ne finansirate lopove kao sto su:blic,zurnal,sport,vecernje…

Reply

Leave a Comment