Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши убедљиво до завршнице Купа Србије

Црвено-бели одбојкаши у реванш утакмици четвртфинала Купа Србије, лако су надокнадили минус из првог меча, били убедљиви против Младог радника, и тиме се пласирали на Финални турнир Купа Србије: Црвена звезда – Млади радник 3:0 (25:13, 25:18, 25:19).

Одбојкаши Звезде су добро отворили меч (4:1), али су гости серијом од 3:0 поравнали резултат. Звезда одговара серијом од 4:0, уз одличне сервисе Благојевића, па је тренер Пожаревљана био приморан да затражи предах. Звезда је продужила серију (9:4), До техничког тајм-аута, Звезда је имала великих +7 (12:5). Наставио је и Гмитровић да „решета“ на сервису (14:5). И Петровић је био добар на сервису, а предност је убрзо била двоцифрена (18:8). Само једна екипа је практично постајала у овом сету, после ас поена Милутиновића, и блока Благојевића, те напада Гмитровића, Звезда је дошла до тринаест сет лопти. Два пута су се одбранили гости, трећи пут нису – 1:0 (25:13).

Млади радник је направио серију од 3:0 почетком другог сета (2:3), али се Звезда брзо вратила у вођство, уз нови ас Благојевића (5:3). Ипак, гости су поново преокренули резултат (6:7), а затим је продужена „резултатска клацкалица“ (8:7). На техничком тајм-ауту, Звезда је имала три поена предности (12:9), а наша екипа је освојила и први поен после одмора. Феноменална одбрана гостију спречила је наш тим да додатно повећа своју предност, али само на тренутак (17:12). У завршницу сета, Звезда је ушла са +6 (21:15), па јој није било тешко да дуплира вођство у сетовима – 2:0 (25:18).

За разлику од прва два сета, трећи су боље отворили гости (2:5). Звезда је у неколико наврата прилазила на поен заостатка, а онда коначно и изједначила, па је тренер Пожаревљана реаговао тајм-аутом (9:9). Један „дуг“ поен припао је нашој екипи, која је тиме прешла у вођство, а затим је двојни блок Благојевић-Милутиновић био сигуран. Стојсављевић је наставио са одличним сервисима, што је утицало да  Звезда оде са осетнијом предношћу на обавезну паузу у сету (12:9). Уследила је игра поен за поен, до новог поена Благојевића (18:14). Дошла је Звезда и до +5, Млади радник је припретио са два узастопна поена (20:17). Звезда је одговорила са три везана поена, па је мирно привела и овај сет крају, а тиме и меч – 3:0 (25:19).

На тај начин, црвено-бели су се пласирали на Финални турнир Купа Србије, на којем ће бранити титулу. Овим тријумфом успешно је завршена календарска година у коме је наш тим освојио све домаће трофеје.

Браво, момци!

Повезане вести

Leave a Comment