Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда завршила годину у АБА лиги без пораза, Цедевита пала и у Загребу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Цедевиту у Загребу, 95-91 и самаксималних 15-0 завршили 2016.годину у АБА лиги! Најефикаснији је био Марко Симоновић са 27 поена.

Можда и највећи изазов у регионалном такмичењу је успешно преброђен. Веома квалитетан састав Цедевите дочекао је Црвену звезду мтс силно мотивисан да нанесе први пораз црвено-белима у АБА лиги, али су кошаркаши Звезде успешно пребродили и ову препреку. У мечу са два потпуно различита полувремена изабраници Дејана Радоњића су славили резултатом 95:91.

Прве две деонице обележиле су добре одбране и игре у серијама, а у другом полувремену су обе екипе показале веома разноврсну игру у нападу и погађали из готово свих позиција. Шутерски обрачун Дангубића, Симоновића, Бјелице и Џенкинса са једне стране, а са друге стране Боутрајда и Шурне, Звезда је на крају решила у своју корист.

Сјајне партије поново су приказали Огњен Кузмић и Марко Симоновић наставивши у истом ритму као у мечу са Реал Мадридом. Кузмић је забележио дабл-дабл учинак са 20 поена и десет скокова, док је Симоновић завршио меч са 27 кошева укључујући и важне поене са линије пенала у завршници меча. На другој страни поменути Боутрајд је меч завршио са 30 поена.

Осим веома доброг Кузмића црвено-бели нису могли да пронађу расположеног играча на почетку меча. Звездин центар је убацио четири поена, али у првих пет минута нико други није поентирао па је Цедевита водила 12:4. Тренер Радоњић је тражио тајмаут у ком је позвао његове изабранике на већу концентрацију, а чинило се и да је то највећи проблем.

Након минута одмора Симоновић је погодио улаз, а убрзо и тројку. Корак по корак Звезда је пришла на минус од четири поена, али је Цедевита била веома мотивисана и пуна самопоуздања на основу доброг почетка. Џејмс је погодио за три поена са осам метара, а са линије слободних бацања су повећавали предност па је домаћин на крају првог периода водио 22:13.

На почетку другог периода одбрана Звезде је била на препознатљивом нивоу. Решење за до тада нешто лошију игру у нападу је било у контранападима и убрзању игре, као и у виду веома расположеног Симоновића. Нешто налик на почетак утакмице, али овог пута у Звездиној режији, виђена је велика серија 16:4 за нешто више од пет минута и црвено-бели су након тројке Чарлса Џенкинса стекли прво вођство на мечу (29:26).

Стечену предност Звезда је на крилима добре одбране задржала, чак је и незнатно повећала па је на одмор отишла са пет поена предности (38:33).

Кузмић је започео трећу деоницу по угледу и на почетак утакмице. Он је предводио Звездину нову серију, овог пута 6:0 па су црвено-бели стекли и прво двоцифрено вођство (44:33). Цедевита је покушавала да се резултатски врати, а главни адут јој је био веома расположени Боутрајт. Американац је био у великој серији поена, али су потпуни резултатски преокрет тројкама спречавали Симоновић, Џенкинс, Дангубић и Бјелица.

На почетку последњег периода Шурна је везао две тројке, а истом мером су одговорили Бјелица и Симоновић. У Загребу се играла веома атрактивна кошарка. Ипак, чинило се да тај изузетно брз ритам, понекад и дивља игра, више одговара Цедевити. То је било и очигледније након пет везаних поена Билана па су Загрепчани пришли на два поена заостатка (76:74).

Јасно је било да црвено-бели морају мало да промене ритам меча и добром одбраном су направили мини-серију 4:0 и поенима Дангубића и Јовића преузели контролу (80:74). Међутим, далеко од тога да је био крај. Ритам је био жесток, а обе екипе су приказале комплетан нападачки арсенал. Јовић је преузео одговорност у завршници и уз већ одличног Кузмића био кључан фактор у финишу утакмице.

Мала драма је ипак виђена, али је Симоновић задржао прибраност са линије пенала и обезбедио тријумф пред нови велики изазов. У четвртак од 19 часова Звезда дочекује актуелног освајача Евролиге ЦСКА.

АБА лига, 15.коло

Цедевита – Црвена звезда мтс 91-95 (22-13, 11-25, 28-30, 30-27)

Загреб, „Дражен Петровић“.
Гледалаца: 2.800
Судије: Болтаузер, Јавор, Петек

ЦЕДЕВИТА: Џејмс 11, Крушлин 6, Боутрајт 30 (5ас), Катић 4, Жганец 2, Билан 12 (6ск), Шурна 12 (5ск), Хопсон 3, Бегић 2, Томас 5, Араповић. Тренер: Вељко Мршић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Волтерс 2, Дангубић 13 (5/5 за 2), Митровић, Лазић, Добрић, Симоновић 27, Ракићевић, Џенкинс 16, Гудурић, Јовић 10 (8ск 7ас), Кузмић 20 (10ск), Бјелица 7 (6ск). Тренер: Дејан Радоњић

Повезане вести

11 comments

kastiljo дец 26, 2016 at 01:26

Tuga sta se s Mitrovicem desava… Bas steta,mnogo mi je krivo. S njim u top formi Zvezda bi vec sad imala minimum 3 pobede vise u EL.

Reply
CIGANIN74 дец 26, 2016 at 02:17

Bolje bi bilo uzivati u predivnoj sezoni nego se baviti Mitrovicem…svaki drugi komentar o kapitenu…ljudi imamo 15-0 u ligi ,razbijamo makabi,real u euroligi pustite kapitena uzivajte u ekipi i partijama koje pruzaju…kad tekst bude o Mitrovicu i nekom porazu bavicemo se sa njime

Reply
CIGANIN74 дец 25, 2016 at 21:28

Ovaj uspostavljeni sistem u KK treba cuvati,negovati i nadogradjivati.

Sve ovo sto nam pruza KK nije slucajno i nije od juce,ovaj sistem traje vec petu godinu a zasluge podjednako pripadaju svima…Covic,Radonjic,igraci i navijaci su najzasluzniji za ovo sve,nadam se da su svi svesni sta imamo da dovoljno cene sve ovo i da ce i u buducnosti dati svi sve od sebe da ova predivna kosarkaska prica nema kraja .

Hvala svima u klubu i vidimo se u cetvrtak u Areni na Cska da zaokruzimo uspesnu 2016-u!

Reply
Vuja NBG дец 25, 2016 at 22:47

Tako je svima čestitke.Samo mislim da je Wolters promašaj,gori je i od Mekela i od Tompsona.Ostali naši momci,računajući Mitrovića i Dangu koje mnogi pljuju su jako potrebni zbog hemije u ekipi-

Reply
Vuja NBG дец 26, 2016 at 11:19

Samo lupajte minuse,ali zapamtite moju izjavu od 25.decembra. WOLTERS JE PROMAŠAJ.

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 25, 2016 at 23:08

trebao bi i terza tako da radi ali na zalost samo nas zakopava i nama nema izilaza iz njegovog zacaranog kruga..pa dokle vise blamaze sa nasim igracima iz nase lige zar on misli sa vujaklijom.sikimicem,ilicem i ostalom boranijom licimo na zvezdu pa on nas ponizava..znam da nema para ali je bolje ubaciti 5 omladinaca od kojih ce nesto biti nego dovoditi cepanice…sto se kosarke tice Mitrovic i definitivno je extra momak ali za kosarku je preslab i treba da ide u fmp

Reply
ZVEZDAS дец 26, 2016 at 14:21

Svi su zaslužniji od navijača. Navijači (Delije) su nešto trenutno najgore što ima KK (uz dužno poštovanje pravih ljubitelja kluba i poštenih navijača). Oni dolaze gdje se i kada se njima dolazi. Bojkotuju jedino takmičenje kroz koje se može izaći u Evroligu a onda idu na evroligaške utakmice, naravno protiv Reala i CSKA, a ne dolaze protiv „slabijih“ protivnika.
Tuga je šta oni sebi dopuštaju a još je veća tuga šta im klub dopušta.
Organizuju se i idu na opasna gostovanja pa onda kada se nekom nešto desi mašu zastavama. Ubacuju predmete na teren. vrijeđaju protivnika i njegove igrače i navijače. Sve u svemu, primitivno ponašanje.
Imam više odlazaka na zvezdine utakmice od svih njih a nisam iz Beograda.
Navijajte za Zvezdu gdje god igrala. Niste vi u pitanju dragi moji navijači nego klub. Ne ide se radi vas na utakmicu nego radi kluba.

Reply
Hadži Dragan дец 25, 2016 at 21:23

Mi smo cigani,najjači smo najjači !!!

Reply
Vuja NBG дец 25, 2016 at 21:22

Bravo momci.Sad znam da ako izgubimo od Armejaca,to samo može biti iz zahvalnosti za poklonjene MIG-ove.Gaziiiiii

Reply
milos rankovic дец 25, 2016 at 21:17

Svaka cast momci kapa dole kolko igrate utakmica nedeljno i ovaka borba nemam reci glipo je kritikovati ali moram Mitrovic mislim da on definitivno nije igrac za Zvezdu on mora otici decko se raspada nula nula nemozes ti da budes nas kapiten kad se neboris Simonovic bez dana odmora igra olimpijada pa odmah Zvezda ako imas obraza Mitrovicu daj traku Simonu mladji si al nemas onu stvar nama treba cetvorka inace Simon je premoren napred Zvezdo

Reply
CIGANIN74 дец 25, 2016 at 21:31

Milose nije da Luka nece nego zbog konstantnih povreda ne moze i to je velika razlika…to da nije vise za nas KK je ocigledno ali da nece ili je bezobrazan nije tacno i nije na mestu tako ga kvalifikovati

Reply

Leave a Comment