Moja Crvena Zvezda
Други пишуЖенски фудбалФудбал

Стојановић:“Најтеже гостовање ове јесени“

Дарко Стојановић

У великом дербију осмог кола фудбалског шампионата Србије за жене, фудбалерке Црвене звезде ће у суботу у Нишу, на стадиону на Делијском вису (почетак у 15.30 часова), угостити вишеструки државни шампион Машинац. У табору црвено-белих, по речима тренера и директора ЖФК Црвена звезда Дарка Стојановића, влада добро расположење и оптимизам, па се очекује наставак серије победа. Машинац је у претходном колу доживео дебакл у Суботици од водећег Спартака, изгубивши са 5:0, па ће сутра на свом терену покушати да се искупи за тај неуспех.

– Сигурно ће против нас покушати да се ваде. Очекује нас најтеже гостовање ове јесени. Имамо победничке амбиције и желимо да се боримо за титулу. С друге стране, и екипа Машинца жели да остане у трци за прво место, тако да очекујем узбудљиву, али и лепу фудбалску представу на стадиону на Делијском вису. Машинац је једини клуб који има свој стадион, подршку публике, али и наши највернији навијачи су најавили долазак на утакмицу. Очeкујемо око 500-600 Делија из Ниша и околине, али и из Прокупља – рекао је Дарко Стојановић.

Екипа Машинца је ове сезоне подмлађена, дошле је до смене генерација, али и ове сезоне имају квалитетан тим, кадар да се упусти у борбу за сам врх.

– Готовања у Нишу и потом у Крушевцу, биће кључна за нас у првом делу првенства. Ако их успешно пребродимо, што сви прижељкујемо, завршићемо велики посао. Играчице су изузетно мотивисане. Све су здраве и потпуно спремне за важан испит, тако да ћемо играти у најјачем саставу. Победа у Нишу би нам много значила и зато тамо одлазимо да се надигравамо – поручио је Стојановић.

За предстојећи меч квалификација за првенство Европе: Словенија – Србија, селектор наше репрезентације Сузана Станојевић је позвала четири играчице из ЖФК Црвена звезда, али не и Мимицу Павловић, иако је она у сјајној форми, а привукла је медијску пажњу и са неколико евроголова…

– Мимица је фантастична и има велике заслуге за одличне игре и резултате Црвене звезде… Заиста игра одлично, али сада не желим да улазим у то зашто није позвана у националну селекцију. За нас је тренутно најважније да пружа блиставе партије у црвено-белом дресу – закључио је Дарко Стојановић.

Екипа ЖФК Црвена звезда за Ниш путује на дан утакмице, у 9.30 часова. Црвена звезда је после седам кола на другом месту на табели са 19 бодова, колико има и водећи Спартак, док је Машинац трећи са три бода мање.

Повезане вести

5 comments

Nikola окт 14, 2011 at 23:10

Ma daj bre….ako je metalac koji ne igra na svom stadionu najteze gostovanje onda nek ide u k…c i fudbal i sve….Treba 4 komada da im stavimo!!!!

Reply
gile окт 14, 2011 at 23:42

promasio si temu…ovo su zene hhehehehe

Reply
Pera окт 15, 2011 at 12:25

Ne citas!

Reply
Goran окт 15, 2011 at 13:05

ahahahaha

Reply
dexy122 окт 14, 2011 at 22:59

Verujemo u vas. Razbijte ih!

Reply

Leave a Comment