Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели са аеродрома право на тренинг

Кошаркаши Црвене звезде мтс поново су имали потешкоћа у путовању и то пред меч са Реал Мадридом. То и није чудно с обзиром на згуснут евролигашки распоред и број путовања, али капитен Лука Митровић и тренер Дејан Радоњић не траже изговоре у томе.

Кошаркашима Црвене звезде мтс летови ове године нису савезник. Тако је било и данас па је кашњење лета из Атине допринео томе да црвено-бели полете тек у 16 и 30 и буду у ситуацији да право са аеродрома “Никола Тесла“ оду у дворану “Александар Николић“ где су одрадили претпоследњи тренинг пред меч са Реал Мадридом.

Међутим, Звезди је то на неки начин постала нормална ситуација. Сетимо се само перипетија на релацији Москва-Београд-Загреб-Београд и они у томе не траже алиби. Капитен Митровић и тренер Дејан Радоњић су јасни – Реал је фаворит, али црвено-бели ће уз подршку навијача дати све од себе да славним Мадриђанима поново скину скалп.

Лука Митровић:

Још један у низу тешких евролигашких мечева за нас. После само дана након меча са Олимпијакосом играмо са Реалом. Они су екипа која прошле сезоне није испунила очекивања која су ставили пред себе. Ове године имају још јачи тим, желе да остваре амбицију коју имају, а то је сигурно Фајнал фор Евролиге. Фаворити су, али играмо на домаћем терену и не би био први пут да фаворизован тим падне на нашем терену. Покушавамо алтернативним решењима. Имали смо лет у пола пет са Атине и дошли са аеродрома на тренинг. Сутра ћемо урадити кратак тренинг поново, али је и Реал у сличној ситуацији. Нема алибија. Прошле године је меч са Реалом дао инекцију самопоуздања која нас је држала током целе сезоне. То је био меч за памћење и слагаћу ако кажем да не прижељкујемо исти исход. Ипак, они су велики фаворит, али учинићемо све да направимо изненађење.

Дејан Радоњић:

Чека нас велики меч и један од најквалитетнијих тимова у Евролиги ове сезоне. Реал је направио неколико промена које су их начиниле јачим. Све што су до сада учинили говори да су кандидат да дођу до самог краја.“ Говоримо о значају 12 играча у ротацији, они их имају и више. То довољно говори да нас чека меч против једног од најбољих тимова у Евролиги. Трудимо се да урадимо све да бисмо се најбоље могуће спремимо за меч који нас чека пред нашим навијачима. Реал јесте велики фаворит, не само против нас већ и против већине тимова у Евролиги, а ми можемо да се надамо и нико то не може да нам узме. Желимо да пробамо да направимо још једно изненађење. То неће бити ни мало лако. Видели сте како су лако изашли на крај са Бамбергом, убедљиво победили и у домаћем првенству. Квалитетна су нападачка екипа која постиже скоро 90 поена у просеку. За нас ће то бити инспиративна ситуација, да што боље парирамо Реалу.

Не сумњам да ће бити велика подршка са трибина, а такав амбијент нам је потребан да бисмо парирали што боље. Компарацију у односу на прошлу сезону је тешко направити. Пре свега јер су они много јачи за играче који су допринели да Реал има квалитет више. Да ли ћемо успети да направимо још једно изненађење – видећемо. Имамо план у односу на овај систем такмичења. Спремамо се најбоље могуће. Рекао сам у неколико наврата да ће систем такмичења донети разне осцилације на резултат и на квалитет игре. То се најбоље види по резултатима и имамо изненађења, разочарења, убедљиве победе и поразе, неизвесне завршнице… Али, ово није крај, нисмо ни на средини.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment