Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Пуача – Кадети, репрезентација у малом

кадети

Са тренером кадетске селекције Црвене звезде Николом Пуачом разговарали смо о напретку и плановима када је генерација 2000 у питању.

Претходне сезоне, тада млађи кадети нашег клуба под вођством Николе Пуаче, доминантно су освојили прво место у својој лиги. Ове године, Звездина генерација 2000 на полусезони заузима друго место на табели.

Годину и по дана тренирам ову генерацију. У односу на претходну сезону, разлика је у томе што је кадетска лига јача, али ми смо, генерално, наставили са радом који смо имали и раније. Мислим да смо и током последњих шест месеци показали завидан ниво квалитета, игре и развоја играча. Тренутно смо други на табели, али морам да кажем да цех плаћамо због превеликог броја репрезентативаца. Иако смо покушали, није било могуће да одложимо неке утакмице и дешавало се да не победимо јер нам недостаје много играча. Лига је довољно јака да се недостатак неколицине играча осети. Ово није алиби прича, али заиста смо и на тим утакмицама били доминантни, међутим, супротстављале су нам се добре екипе које умеју да играју на резултат – објашњава Никола Пуача.

Кадети Црвене звезде забележили су само један пораз (од Телеоптика), што уз три ремија чини заостатак од шест бодова за водећим Партизаном, који је током целе јесени претрпео само један пораз, и то управо од Црвене звезде.

Јесте помало изненађујуће да једна екипа има толико победа као они, али чињеница је да ми имамо већи број репрезентативаца од њих. Настављамо даље, наше амбиције су познате. Циљ нам је да и у наставку сезоне пратимо наш систем Омладинске школе јер то од нас захтева и директор Младеновић, као и да будемо стално најбољи не само у Србији него и шире.

Пуача је још и претходне године истицао да је главна одлика ове генерације тимски дух.

Ово је селекција у којој има доста квалитетних играча, и у таквим околностима наша филозофија је да је тим изнад сваког појединца. Опште познато правило је да добра тимска игра увек избаци неког појединца, и увек је неко други у питању. То није фраза, заиста је тако. Играчи константно напредују и са једне стране сам задовољан, а са друге никад нисам јер увек сматрам да може боље. Момци се развијају и индивидуално и као група. Доказ за то је и чињеница да је доста играча потписало уговоре са клубом, као и да је доста њих добило позив за репрезентације, како Босне и Херцеговине, тако и Србије. То су неке ствари којима се поносимо и које доказују да је њихов напредак евидентан – каже Пуача.

Ускоро ће почети и зимске припреме првог тима. Према речима тренера кадета, још је рано да се неко из генерације нађе са првотимцима.

Размишљамо у том правцу, али мислим да је рано да већ сада на зиму неко оде на припреме. Прерано прикључивање првотимцима може бити и контрапродуктивно. Имамо доста кцвалитетних играча и у омладинској селекцији која је у предности због зрелости. Међутим, може да се деси да од зиме неко од кадета пређе у омладинце, и то би била велика ствар.

На пролеће се очекују нове борбе за прво место, а сви се надају успешној серији победа.

Ми ћемо наставити да радимо оно што смо радили и до сада. Постоје наши системи и циљеви које желимо да остваримо у њиховом напретку. Радићемо и у наредних шест месеци, па ћемо на крају да подвучемо црту. Опет ће доста играча изостајати јер имамо између 8 и 12 репрезентативаца, али наш циљ је развој и припрема за први тим Црвене звезде. Што се самих резултата тиче, даћемо све од себе. Прошле године смо имали серију од 13 победа заредом, покушаћемо да нешто слично поновимо и на пролеће – јасан је Никола Пуача.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo дец 22, 2016 at 13:38

Moju punu podrsku imas Puaca ti sa svojom generacijom Zvezdinih kadeta samo naprijed da tvoja genaracija kadeta biljezi odlicne uspjehe jer vjerujem da direktor skole Crvene Zvezde Mladenovic da napravi sjajnu skolu Crvene Zvezde samo recite Mladenovicu neka rece ljudima iz uprave Crvene Zvezde da Crvena Zvezda kupi Kovilovo jer bi to bio pun pogodak

Reply

Leave a Comment