Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Братски спектакл у Атини припао Олимпијакосу

Братски спектакл у Атини

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Атини од Олимпијакоса 73-65, у оквиру 13.кола Евролиге. Најефикаснији је био Стефан Јовић са 16 поена.

Прва од две дуго очекиване утакмице између братских клубова је припала Олимпијакосу, у Атини. Олимпијакос је био ослабљен одсуством повређених Јоргоса Принтезиса и Данијела Хакета, али је био успешнији у својој дворани, „Мира и пријатељства“.

Милутинов је одличним офанзивним скоком и поенима отворио утакмицу, а Звезда је одговорила преко Џенкинса за прву предност 7-4. У првој четвртини су се већ четири играча из петорке Звезде уписала у стрелце, сви сем Кузмића. Олимпијакос је брзо долазио до поена преко Милутинова и Аграваниса, уз помоћ Папаниколауа, а прву осетнију предност (22-16) су имали тројком Грина на самом крају првог периода игре, да би Бјелица продором 3.5 секунди до краја поставио коначних 22-18. На старту друге четвртине Олимпијакос серијом 11-2, три узастопне тројке Лоџеског, долази до двоцифрене предности, коју одржава до краја првог полувремена, 45-34. А која ће, како ће се испоставити, бити и пресудна.

Бољи офанзивни скок, контрола скока и шут за три поена Олимпијакоса су биле превага, у првом периоду. Разлику је направио и Мет Лоџески, чији су поени за три поена и одвели Олимпијакос у велику предност.

Foto: www.euroleague.net
Foto: www.euroleague.net

И у трећем периоду је Олимпијакос без већих проблема одржавао предност. Јако лош проценат шута за три поена Црвене звезде, брзоплетост у завршници, Звезда је имала пет прилика за лаке поене у нападу које није искористила, што је ишло у користи Пирејцима. Олимпијакос је имао проблем у организацији напада када лопта није била код Спанулиса, али је имао помоћ у Лоџеском и Грину. Чврсте одбране нису дозволиле пуно поена, три минута није било коша на обе стране.

И у последњем периоду Олимпијакос је држао све у својим рукама и преко Лоџеског и Ерика Грина најавио победу. Звезда је успела преко Јовића и Гудурића да смањи предност на минус 7 (69-62), али не и да озбиљније угрози предност домаћих. Аграванис је направио фаул над Добрићем у шуту за три поена на три секунде пре краја, а Добрић је са пенала и закључио меч, 73-65. Четврта узастопна победа Олимпијакоса.

Најефикаснији је био Стефан Јовић са 16 поена, дабл-дабл Кузмића – 13 поена уз 14 скокова. У Олимпијакосу, Лоџески 18 поена (4/6 за три), Грин 15.

Јако лош проценат шута за три поена 2/17, Џенкинс у првој и Јовић у последњој четвртини су били прецизни. Олимпијакос на другој страни, захваљујући Мету Лоџеском, прецизнији – 7/20.

Већ у четвртак у Пиониру нови меч, гост Реал Мадрид.

13.коло, Евролига

Олимпијакос – Црвена звезда мтс 73-65 (22-18, 23-16, 11-9, 17-22)

Атина, „Дворана Мира и пријатељства“.
Гледалаца: 7.500
Судије: Пукл (Словенија)Патернико (Италија), Пантер (Немачка)

ОЛИМПИЈАКОС: Грин 15, Бирч 1, Јанг 2, Толиопулос, Папапетру 2, Спанулис 5, Аграванис 9, Милутинов 11, Папаниколау 5, Манцарис 3, Лоџески 18, Атинау 2. Тренер: Јанис Сфаиропулос

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 4 (2ск), Дангубић 4 (2ск), Митровић 2 (3ск), Лазић (2ск 3укл), Добрић 2, Симоновић 4, Ракићевић, Џенкинс 5 (3ск 5ас), Гудурић 12 (4ск 2ас), Јовић 16 (3ас), Кузмић 13 (14ск), Бјелица 2 (2ск). Тренер: Дејан Радоњић

Повезане вести

4 comments

Maksa дец 20, 2016 at 23:33

Odbrana je bilo dobra, cak sta u drugom poluvremenu je bila odlicna. Ali napadi su bili mnogo spori i bezidejni. Posle utakmice sa Makabijem sam rekao samo da Zvezda ne izgubi ritam napada, sto se na zalost desilo, ponovo smo trazili neku organizovanu igru, protiv ekipa kao sto su Olimpijakos jako je tesko igrati na taj nacin. Ali zvezda se nije obrukala, pokazala da moze da se nosi sa njima i da je usla jos po neka trojka, ovo bi bila sasvim drugacija utakmica. A u narednoj utakmici zvezda moze do pobede samo ako ubace u vecu brzinu i da manje komplikuju u napadu.
Za kraj jos samo ovo da kazem : Guduric je cista 0 od igraca i u ovom momentu vise odmaze nego sto pomaze ekipi.

Reply
pera дец 20, 2016 at 23:01

Mi ovakve poluprijateljske utakmice ne umemo da igramo i gubimo na individualni kvalitet igraca. To je slučaj i kada igramo sa CSKA i Fenerom gde igraju nasi igraci. Uvek ovakve utakmice igramo mlako bez frenetične odbrane mi nismo isti tim. Nastranu da danas niko nije imao šutersko veče sve što smo bacili van reketa smo promašili.

Reply
Nikolasmali дец 20, 2016 at 22:22

Svi oni koji grke nazivaju braćom, nisu čuli ili nisu gledali ili su zaboravili finalnu utakmicu evropskog prvenstva u Atini, kada je Srbija (SR Jugoslavija) dobila Litvaniju. Onakvo navijanje protiv nas od strane „braće“ grka, litvanci ne bi imali ni da su igrali u Litvaniji. Toliko o tome da su nam grci braća.

Reply
dejo дец 20, 2016 at 22:01

Za mene nisu braca Grci jer su zvizdali kad je intonirana himna SCG drzave navijaci Crvene Zvezde sto se igre tice trebala je da odigra Crvena Zvezda puno bolje protiv Olimpijakosa a inace culo se iz medija da nece protiv Crvene Zvezde da igra Spanulis a on je igrao jos jedan trik

Reply

Leave a Comment