Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда протутњала Скопљем, дебитовао Ракићевић

Као да пре само два дана нису одиграли изузетно тежак меч, и физички и емотивно се прилично истрошили, кошаркаши Црвене звезде протутњали су кроз Скопље и убедљиво савладали МЗТ, резултатом 93:73.

Од првог минута Звезда је водила и контролисала дешавања на терену, током друге четвртине повремено кокетирала са двоцифреном предношћу, а у трећем периоду и дефинитивно сломила домаћи тим. Тај део игре црвено-бели су завршили серијом 10:0, а добили резултатом 30:15, уз максималних +25 у самом финишу игре.

Сјајну партију још једном је пружио Стефан Јовић. Након 10 поена и 9 асистенција против Макабија, Звездин плеј је у Скопљу нанизао 11 кошева и 10 успешних додавања. Одличну подршку пружио му је Дангубић, који је у трећем делу меча погађао из свих позиција и стигао до 16 поена.

Двоцифрени учинак остварио је и Волтерс, добром игром у финишу меча, a придружио му се и Милко Бјелица.

Свој деби у црвено-белом дресу забележио је у последња два и по минута Петар Ракићевић, који је постигао прве поене у своје прве две акције.

14. коло АБА лиге

МЗТ – Црвена звезда МТС 73:93 (16:21, 19:22, 15:30, 23:20)

Дворана: Јане Сандански 
Гледалаца: 2 000 
Судије: Херцег, Шпендл, Јурас

МЗТ: Диабате 3, Синовец 1, Мекић 7, Гјуровски, Клоф 12, Симоновски 6, Дреновац 4, Младеновски 4, Скот 21, Лалић 15 

ЗВЕЗДА: Волтерс 12, Дангубић 16, Митровић 9, Лазић, Добрић 2, Симоновић 5, Ракићевић 3, Џенкинс 6, Гудурић 8, Јовић 11п, 10ас, Кузмић 9, Бјелица 12

Ток утакмице

Четврта четвртина (23:20)

На старту последњег дела игре дошло је до малог опуштања, па су домаћи играчи мини-серијом смањили на 18 поена заостатка (56:74). а Симоновић је промашио зицер у контри за нових +20. Ипак, то се десило нешто после тога, након продора Бјелице, а исти играч је још једном одвео наш тим на +23.

Ракићевић је у финишу забележио прве минуте и поене у црвено-белом, а Звезда рутински привела утакмицу краја и славила нову убедљиву победу.

Tрећа четвртина (15:30)

Као и на старту друге четвртине, Звезда је и почетком трећег дела утакмице сјајном одбраном и поенима из транзиције стекла велику разлику и отишла на максималних +14 (49:35). Црвено-бели су одржавали двоцифрену разлику преко Јовића и Дангубића, у првом реду, и рутински приводили меч завршници. Јовић је сјајно разигравао саиграче, а Митровић, Волтерс и Дангубић су поентирали са дистанце, за максималних 73:48, након серије 10:0.

Друга четвртина (19:22)

Свега један минут игре сјајне игре у одбрани у другом делу меча био је довољан Звезди да поенима из контри дође и близу двоцифрене разлике први пут на вечерашњој утакмици (25:16), па је Назор затражио тајм-аут. Ипак, убрзо је досуђена неспортска грешка Џенкинсу, Лазић је зарадио трећи фаул, а домаћи су везали пет поена у два напада и смањили разлику. У наставку дуела углавном је наш тим одржавао предност од 7-8 поена, а на уласку у последњи минут дошао и до двоцифреног преимућства.

У првих 20 минута само Бранко Лазић од играча који су били на паркету није погодио, нити је покушавао.

Прва четвртина (16:21)

Звезда је преко расположеног Луке Митровића добро отворила утакмицу и повела од самог старта утакмице. Ипак, домаћи тим захваљујући офанзивном скоку, пре свега, није дозвољавао црвено-белима да се веома дуго резултатски одлепе. Међутим, у самом финишу првог дела игре, у игру је ушао Лазић, унео енергију у дефанзиви, а касније и испровоцирао техничку грешку Лалића, након које је Звезда стекла седам поена предности. Након десет минута, екипа Дејана Радоњића стекла је вођство од 21:16.

Повезане вести

1 comment

oknarb дец 17, 2016 at 18:54

ако погодимо с крилом шутером и центром убицом могло би бити свашта.јовићу дугорочни уговор и недати му да оде као и симоновићу и гудурићу

Reply

Leave a Comment