Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Четвртфинале Купа Србије: Одбојкаши у Пожаревцу

Црвено-бели одбојкаши одбрану трофеја Купа Србије настављају у Пожаревцу, месту где су прошле сезоне освојили овај пехар, и месту у коме су отворили текућу сезону, трофејем у Суперкупу Србије. Жреб је одлучио да се Млади радник и Црвена звезда овог пута састану у четвртфиналу.

Млади Радник је основан након Другог светског рата, а 1963. се спојио са Железничаром, и заједно са још неколико спортова основано је „Друштво за физичку културу Пожаревац“. Једанаест година касније, клуб је вратио првобитно име. Клуб је од Друге српске лиге за четири сезоне дошао до Прве Б лиге старе Југославије, а све до почетка деведестих година XX века, клуб се одржавао у савезном рангу такмичења или би из њега испадао па се враћао после једне или две сезоне. У сезони 1993/94 су први пут постали чланови најјачег ранга. Испали су наредне сезоне, али су се две године касније вратили у Прву А лигу. Годинама након тога су били у друштву најбољих, а испали су пре две сезоне и од тада се такмиче у Првој лиги Србији. Три пута су стигли до финала Купа Србије (2007, 2012. и 2016.), прва два пута су поражени од Војводине, а трећи пут од нашег тима у поменутом мечу.

Црвено-белима меч у Пожаревцу долази после тешке утакмице против новосадске Војводине, и пораза у неизвесној завршници, па ће овај меч бити прилика да се наша екипа врати на победнички колосек. Позивамо све навијаче, пре свега из Пожаревца и околине да у четвртак дођу у халу, и подрже нашу екипу. Обезбеђен је и директан телевизијски пренос (РТС 2), а меч се може пратити и преко сајта Одбојкашког савеза Србије.

Идемо до нове победе!

Први меч четвртфинала Купа Србије

Млади радник – Црвена звезда

Дворана: КСЦ „Пожаревац“, четвртак, 15. 12. 2016. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment