Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели бољи од Јединства

У осмом колу Суперлиге Србије, одбојкаши Црвене звезде су гостовали екипи Јединства из Старе Пазове, и после пет сетова забележили нову победу: Јединство (СП) – Црвена звезда 2:3 (16:25, 25:23, 25:22, 21:25, 9:15).

Почетком првог сета, екипе су се смењивале на сервису након сваког поена, да би потом наша екипа направила серију од 3:0, уз ас поен Машуловића (4:6). Одличан у сервису је био и Стојсављевић, што је Благојевић знао да искористи, па је уз блок Шкрбића, Звезда убрзо дуплирала своју предност (6:10). На техничком тајм-ауту, црвено-бели су имали пет поена више од противника, а наш тим је освојио и први поен после паузе (7:13). Домаћи тим је успео да серијом од 3:0 преполови ово вођство (11:14), на шта је Звезда одговорила са два везана поена, па је тренер Јединства затражио тајм-аут (11:16). Ипак, Звездина предност је наставила да расте (13:20) до максималних +9 на крају сета – 0:1 (16:25).

Црвено-бели су отворили други сет са два узастопна поена, а ас поеном Шкрбића први стижу до осетније предности у овом делу игре (2:5). После тајм-аута домаћих, Пешут везује два поена (један ас), а Јединство потом и пропушта шансу за изједначење. Блоком Благојевића, Звезда се вратила на +3 , да би Јединство поново пришло на поен заостатка (7:8). Домаћин успева да изједначи резултат (9:9), а на техничком тајм-ауту је Звезда имала минималну предност. После одмора, још једном је Звезда стигла до три поена предности, и још једном су домаћи одговорили са два узастопна поена (14:15). Уследила је игра поен за поен. У завршницу сета, тимови су ушли поравнати (21:21). Екипа Јединства је прва стигла до сет лопте, и искористила ју је за поравњање у сетовима – 1:1 (25:23).

Почетак трећег сета био је у знаку мини серија од по 2:0 са обе стране, као и игре поен за поен, па ниједна екипа није успевала да направи осетнију разлику. На техничком тајм-ауту било је два поена предности у корист домаћих, који су пред паузу направили серију од 3:0 (12:10). Наставили су домаћи добру партију, па су увећавали своју предност након одмора (15:12, 17:13). Звезда је везала два поена, и преполовила разлику, али убрзо је поново било +4 у корист Јединства (20:16). Звезда се није предавала, и након ас поена Благојевћа и грешке домаћег тима, стигла на свега поен заостатка (20:19). Старопазовчани су одговорили са два везана поена, Звезда узвраћа истом мером. Поново је нашем тиму фалио тај завршни корак, па је Јединство стигло до три сет лопте. Звезда се први пут одбранила, али други пут није, па домаћи прелазе у вођство у сетовима – 2:1 (25:22).

Неизвесно је било и на старту четвртог сета. Серија домаћина од 3:0 им је убрзо донела прву осетнију предност у сету (9:6). Четири поена вишка имало је Јединство на техничком тајм-ауту (12:8). Пауза је пријала црвено-белима, који прилазе на свега поен заостатка, што је био сигнал за тренера домаћих да реагује тајм-аутом (13:12). Наредна два поена осваја Јединство, али Звезда одговара са три узастопна, и поравнава резултат (15:15). Домаћи прекидају Звездину серију, али само на тренутак – наша екипа прелази у вођство (16:19). Дошла је Звезда и до четири поена предности (18:22), што јој је омогућило да мирно приведе овај сет крају – 2:2 (21:25).

На крилима добре игре са краја четвртог сета, црвено-бели освајају првих шест поена у одлучујућем, петом сету, и чинило се да су тада већ преломили сет у своју корист. При томе, Звезда је три поена постигла из блока (два Машуловић, један Милутиновић). Приликом промене страна, Звезда је имала пет поена предности (3:8). Домаћи су освојили  наредна четири поена, и вратили се резултатски у сет (7:8). Уследиле су две везане грешке играча Јединства, а потом и нова два њихова везана поена (9:10). Звезда се „тргла“, Милутиновић везује два поена, а потом је уследио ас поен Петровића и успешан напад Гмитровића за пет меч лопти (9:14). Стојсављевић је искористио прву меч лопту, па је Звезда победила у овом мечу – 2:3 (9:15).

Црвена звезда је остварила трећу узастопну победу у шампионату Србије, свакако теже него што се очекивало, што би требало да буде опомена нашој екипи пред наредно коло, у коме ће дочекати екипу Војводине.

Браво, момци!

Повезане вести

Leave a Comment