Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши дочекују Раднички

Црвено-бели одбојкаши су одиграли неколико тешких мечева, а прошла недеља је била прва после дужег времена у коме су у једној недељи одиграли само један меч. Ове недеље ће поново одиграти два меча, а у првом од њих, у заосталом мечу шестог кола Суперлиге Србије, дочекаће екипу Радничког из Крагујевца.

Одбојкашки клуб Раднички је основан 1945. године, а учествовао је у свим лигама старе Југославије. Након распада државе, клуб се неко време такмичио у нижим ранговима такмичења, а у сезони 2003/04 су обезбедили учешће у најјачем рангу домаћег такмичења, и од тада играју у друштву најбољих. Убрзо су постали један од најбољих клубова у Србији, па се могу похвалити са две титуле првака државе (2008/09 и 2009/10) и једним националним купом (2007/08). Два пута су учествовали у Лиги шампиона, а успевали су да стигну и до четвртфинала Купа изазивача, као и до четвртфинала Купа ЦЕВ. Због слабе финансијске ситуације у последње време нису били у прилици да се боре за највиши пласман, већ су се углавном борили за опстанак. Ове сезоне су у првих шест кола остварили половичан учинак – по три победе и три пораза. У последње одиграном мечу, поражени су на свом терену од Војводине, максималним резултатом. Са друге стране, Црвена звезда је у шест мечева остварила пет победа, последњу против Партизана у гостима.

Нема сумње да је наша екипа фаворит у овом мечу, али, наравно, то је потребно доказати и на терену. Позивамо све навијаче да дођу у уторак у халу, и помогну црвено-белима има да наставе тријумфални низ.

Идемо до нове победе!

VI коло Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Раднички (Кг),

УСЦ „Вождовац“, уторак, 29. 11. 2016. године, 20h

Повезане вести

Leave a Comment