Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

После квалификација за Лигу шампиона – „вечити дерби“

Одбојкаши Црвене звезде одиграли су неколико тешких мечева у последње време, а после паузе у Првенству Србије због обавеза у квалификацијама за Лигу шампиона, црвено-беле очекује – „вечити дерби“.

Црвена звезда је до сада одиграла пет мечева у шампионату Србије, и забележила скор од четири победе и једног пораза. Са друге стране, црно-бели су додатно подмладили тим ове сезоне, што је резултовало слабим стартом сезоне. „Вечити ривал“ је пре две сезоне био апсолутни фаворит за титулу шампиона Србије, али пошто је тада преовладао победнички менталитет нашег тима, Партизан се окренуо подмлађивању екипе. Црно-бели су ове сезоне одиграли шест мечева у Лиги, и били поражени пет пута, а победили су само Клек на свом терену након пет сетова. Наравно, то никако не значи да ће их наша екипа потценити, што се види и у изјави Душана Стојсављевића пред овај меч, датој за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Утакмице Црвене звезде и Партизана саме по себи носе посебну тежину. Наравно да је то утакмица у којој нема фаворита. И момци из Партизана ће се, као и ми, борити за тријумф. Борићемо се, као и на сваком мечу, до последњег поена, даћемо све од себе да остваримо нову победу. Партизан је млада екипа, али свака екипа која игра против Црвене звезде има велику жељу да је победи, па ће то бити случај и са Партизаном.“

„Вечити ривал“ је последњих неколико сезона био домаћин у Спортском центру „Визура“, али од ове сезоне ривале дочекују хали „Спорт Еко“, па ће се тамо одиграти и меч у суботу. Интересантно је да је једно време и наш тим био домаћин у овој хали, и то са доста успеха.

Црвено-белима би свакако значила подршка навијача, па их позивамо овом приликом да дођу у халу и помогну нашем тиму да забележи нову победу. Зна се да је „вечити дерби“ увек нешто више од игре, па би била права штета да буде свега 100-200 људи у хали, колико обично буде на одбојкашким мечевима.

Идемо до нове победе!

VII коло Суперлиге Србије:

Партизан – Црвена звезда,

Дворана: СЦ „Спорт Еко“, субота, 26. 11. 2016. године, 18h

Повезане вести

1 comment

Драган нов 25, 2016 at 19:56

Који је омјер у дербијима у одбојци може ли неко написати хала унапријед

Reply

Leave a Comment