Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши играју за Лигу шампиона

Црвено-бели одбојкаши су стигли до последње препреке пред улаз у групну фазу Лиге шампиона, а противник је трећепласирани тим из прошлогодишњег турског шампионата – Аркас.

Тим из Измира се може похвалити са четири титуле шампиона Турске и два освојена национална купа, а у сезони 2011/12 учествовали су и на завршном турниру Лиге шампиона. Имају и један европски трофеј – Куп изазивача, освојен 2009. године. Екипа, поред играча из Турске има и велики број интернационалца: играча из Бразила, Канаде, Кубе. Ове сезоне су у домаћем шампионату у шест кола остварили пет победа. Директно су се пласирали у треће коло квалификација за Лигу шампиона, па ће им меч против нашег тима бити први у Европи ове сезоне. Са друге стране, наша екипа се у плеј-оф пласирала после незаборавног двомеча против Селвера из Талина, и великог преокрета у другој утакмици. У домаћем шампионату, црвено-бели су остварили четири победе и један пораз, а добро су стартовали у Купу Србије, и освојили су Суперкуп на отварању сезоне.

Турски клуб има искуство играња јачих утакмица, и свакако је фаворит у овом двомечу, али се наша екипа сигурно неће предати. Црвено-бели се уздају у помоћ навијача, и у изјавама пред овај меч најављују велику борбу, тј. да снага противника може садмо да их мотивише да дају од себе маскимум. Иако против Естонаца, у реванш мечу, није било организованог навијања, публика је била гласна у пресудним тренуцима, што је свакако утицало на коначан резултат. Надамо се да ће тако бити и сутра, и да ће наша екипа успети да оствари предност пред реванш меч, који је на програму већ у недељу.

Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду. Победник из овог двомеча играће у групној фази Лиге шампиона, док поражени тим наставља такмичење у Купу ЦЕВ.

Цене карата за овај меч је иста као и за све утакмице наших одбојкаша – 200 динара. Обезбеђен је и директан телевизијски пренос за све оне који не буду могли да прате меч уживо („Спорт клуб HD“).

Идемо до нове победе!

III коло квалификација за Лигу шампиона:

Црвена звезда – Аркас Измир

Дворана: УСЦ „Вождовац“, среда, 16. 11. 2016. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment