Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Пут од 7 дана и 9000 километара, прва станица Казањ

Следи Казањ

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у среду у раним јутарњим часовима за Казањ, где их у четвртак очекује меч 6.кола Евролиге против УНИКС-а.

Лет за Москву означава почетак изузетно напорног пута и тешке серије од три утакмице, које црвено-беле очекују у наредних 7 дана. Током тог периода екипа Дејана Радоњића превалиће скоро 9000 хиљада километара, промениће 6 пута авионе, а уз то очекује их три везана гостовања. Прво је у далеком Казању, против екипе УНИКС-а која је након неколико добрих утакмица и тесних пораза, попут оног од Барселоне, прву победу забележила у Истанбулу против прошлосезонског финалисте екипе Фенербахчеа. Тренер црвено-белих Дејан Радоњић очекује тежак меч против тима који је у међувремену довео још двојицу нових играча из САД.

Очекује нас дуел против екипе која има велики квалитет, и која се у међувремену пред нашу утакмицу додатно појачала ангажовањем Брауна и Џонсона. Одиграли су неколико добрих утакмица у Евролиги које су губили у неизвесним завршницама, али колико вреде и могу показали су победом над Фенербахчеом у Истанбулу. Предводи их изванредни Кит Ленгфорд који игра у великој форми, али је и остатак тима изузетно квалитетан. Сачували су нуклеус тима из прошле сезоне у којој су, подсетићу, у конкуренцији клубова који су са великим успехом играли и саму завршницу Евролиге, обезбедили пласман у Евролигу кроз своје ВТБ такмичење играјући финале са ЦСКА. Међутим, зелимо да одиграмо са добром енергијом и да без обзира на изузетно напоран пут, одиграмо добaр меч у Казању“ рекао је тренер КК Црвена звезда мтс.

Експедиција црвено-белих отпутовала је за Моску у среду у 6 часова ујутру, а након преседања, долазак у Казањ предвиђен је у поподневним часовима. Црвено-бели ће у дворани у којој су играли и полуфинале Еврокупа тренирати током вечери, а меч се игра у четвртак од 17 часова по српском времену уз директан пренос на ТВ Спортклуб.

Шампион АБА и КЛС лиге право из Москве лети у Загреб, где Црвену звезду већ у суботу од 19 часова очекује меч 9.кола АБА лиге са Цибоном.

Повезане вести

Leave a Comment