Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели на домаћем терену настављају борбу за Лигу шампиона

У недељу, на Бањици, црвено-бели одбојкаши ће одиграти прву европску утакмицу ове сезоне на свом терену. После неизвесне утакмице у Талину против екипе Селвера и минималног пораза, одбојкаши Црвене звезде ће покушати да освоје три бода и наставе поход ка најелитнијем европском такмичењу.

Први меч је показао да нашем тиму не предстоји ни мало лак задатак. Тим Селвера, састављен углавном од домаћих играча, махом репрезентативаца, и појачан са два интернационалца, показао се као квалитетна и компактна екипа. Потребно је подсетити да је естонска репрезентација на последњем Европском првенству поштено намучила нашу репрезентацију, што довољно говори о квалитету екипе Селвера. У поменутом мечу, естонски тим је освојио прва два сета одличном игром у самој завршници сетова, када је правио серије од по 4-5 поена. Звезда је потом заиграла боље, и релативно лако добила наредна два сета. Одлично је наш тим отворио и пети, одлучујући сет, и чинило се да ће доћи до потпуног преокрета, нарочито приликом вођства црвено-белих од 11:6, али се домаћа екипа није предавала, и успела је да освоји два бода на овом мечу.

Као и сваке сезоне (на нашу жалост), црвено-беле на крају сезоне напусти неколико битних играча, па је сваке сезоне потребно ново уигравање. Европа не чека, мада је први меч показао да наша екипа може да се носи са Естонцима. Све би било лакше када би наш тим коначно добио подршку публике. Утакмица се игра у недељу, и не преклапа се са утакмицама осталих секција нашег спортског друштва. Нема никаквог изговора да у Београду, који има преко два милиона становника, и од којих барем половина навија за Звезду, не може да скупи толико људи да напуни халу на Бањици, у тренутку када је тиму који је пет година неприкосновен у Србији, и који је тренутно власник свих домаћих трофеја, потребна подршка. Свесни смо сви да одбојка није међу најпопуларнијим спортовима у Србији, али, такође, сви волимо да се хвалимо њиховим успесима, па је ред да се испрате барем на најзначајнијим утакмицама у сезони. Наша екипа је у последње две године само на једном мечу имала организовану подршку са трибина што је премало за овај колектив.

Било како било, надамо се да ће црвено-бели још једном одиграти у свом препознатљивом ритму, и пласирати се у треће коло квалификација у коме их чека турски Аркас из Измира. Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду.

За овај меч, обезбеђен је и директан телевизијски пренос за све оне који не буду могли да прате меч уживо („Спорт клуб 4“).

Идемо до нове победе!

II коло квалификација за Лигу шампиона:

Црвена звезда – Селвер Талин

Дворана: УСЦ „Вождовац“, недеља, 06. 11. 2016. године, 20h

Повезане вести

1 comment

Danilo нов 6, 2016 at 08:24

Ne slazem se uopste,Zvezda je sama sebe pobedila i milion posto siguran sam da cemo ih tuci sa 3:0!

Reply

Leave a Comment