Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Почињу европска искушења за одбојкаше

Одбојкаши Црвене звезде у среду у Естонији отварају сезону у Европи. У другом колу квалификација за Лигу шампиона противник ће им бити екипа Селвера из Талина.

За разлику од претходних неколико сезона, када је Звезда одустајала од најелитнијег европског клупског такмичења, црвено-бели ће ове сезоне имати прилику да се кроз квалификације домогну до места међу најбољим тимовима из Европе. То им свакако неће бити лако, нарочито имајући у виду да је наш тим поново на крају прошле сезоне остао без неколицине стандардних играча. Ипак, појачања су се за сада добро показала у домаћим такмичењима, па се надамо да ће заједно са „староседеоцима“ пружити добре партије и на европском нивоу. Тренер црвено-белих, Драган Кобиљски, изнео је своја очекивања пред овај меч за званични сајт нашег одбојкашког клуба:

„Састајемо се са једном изузетно јаком екипом, посебно на њиховом терену. Ова утакмица ће бити велики изазов за нас. Не размишљамо о неком крајњем резултату, већ само размишљамо да одиграмо једну добру утакмицу и да са паркета изађемо задовољни“.

Александар Благојевић је у изјави за званични сајт ЦЕВ-a истакао да је играње у Лиги шампиона сан сваког спортисте и да ће екипа дати све од себе да се покаже у што бољем светлу.

Домаћа екипа је састављена углавном од домаћих играча, махом репрезентативаца, уз једног Аустралијанца (Вилијамс) и једног Украјинца (Долгополов). Тим из Талина је основан 2000. године под именом Аудентес, а садашње име носи од сезоне 2005/06, када је им Селвер, ланац супермаркета из Естоније, постао генерални спонзор. Тим је брзо постао један од најбољих естонских клубова.

За овај меч је обезбеђен и директан телевизијски пренос („Спорт клуб 2“). Надамо се да ће Црвена звезда успешно стартовати и у Европи, као што је одлично стартовала и у свим домаћим такмичењима. Победник овог двомеча, у трећем колу ће се састати против турског Аркаса из Измира у трећем колу квалификација, док поражена екипа наставља такмичење у Купу ЦЕВ. Реванш меч је на програму у недељу, 6. новембра, у Београду.

Идемо до нове победе!

II коло квалификација за Лигу шампиона:

Селвер Талин – Црвена звезда,

Спортска хала „Аудентес“, Талин, 02. 11. 2016. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment