Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши гостују Клеку

Одбојкаши Црвене звезде одлично су отворили ову сезону, освајањем Супер купа Србије, као и са две победе у домаћем шампионату, и тријумфом на старту Купа Србије. Борба на свим фронтовима се наставља утакмицом у Клеку против истоимене екипе, што ће бити и последњи меч нашег тима пред старт у квалификацијама за Лигу шампиона.

Клек Србијашуме је тим основан 1957. године, а може се похвалити и једном титулом шампиона Југославије, коју је освојио 1972. године, када се такмичио под именом ГИК Банат. Ово име носио је до 2010. године, када је променио име у садашње, а у сезони 2011/12. вратио се после дугог низа година у друштво најбољих, али се ту задржао само једну сезону. Клечани су претпрошле сезоне освојили друго место у Првој лиги Србије, што им је омогућило учешће у баражу за улазак у Суперлигу Србије. Након пет мечева, били су бољи од Младог радника, па су од прошле сезоне поново чланови елитног друштва. У овој сезони, екипа Клека је у прве две утакмице у Лиги доживела два пораза, али оба након пет сетова – против крагујевачког Радничког и Партизана.

Пред овај меч, изјаву за званични сајт нашег одбојкашког клуба дао је Александар Благојевић, а преносимо је у целости:

„Свесни смо да је наша екипа доста ослабљена у односу на прошлу сезону. Има доста недостатака у игри нашег тима и још увек се уигравамо. За сада јесмо у добром ритму, али још увек тражимо своју игру и најјачу поставу, тако да нам ниједна утакмица није лака и не можемо са сигурношћу гарантовати победу, већ морамо максимално ући у сваки меч као да је финале плеј-офа или да носи велики терет, иако је обична првенствена утакмица. Једино тако можемо да саградимо тај победнички менталитет који ће нам много значити у наставку сезоне“.

Благојевић, наравно, поштује противника:

„Клек је екипа која већ другу сезону има исти састав. Мислим да, у односу на прошлу сезону, нису мењали играче ни на једној позицији. То је стварно реткост за једну екипу у Суперлиги Србије. Сигурно је да су доста искуснија екипа од нас. Неки од њихових играча су играли у иностранству и већ имају завидне каријере. На нама је да својом жељом и ентузијазмом одиграмо најбоље и успемо да победимо.“

За крај, као и увек, позивамо све навијаче, овога пута пре свега из Клека и околине, да у суботу буду у хали, и помогну нашем тиму да настави серију победа.

Идемо до нове победе!

III коло Суперлиге Србије:

Клек Србијашуме – Црвена звезда,

Спортска дворана: „Милош Грбић“, Клек, 29. 10. 2016. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment