Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Визура без проблема до победе на старту првенства

Одбојкашице Црвене звезде претрпеле су пораз у првом колу Суперлиге од актуелног шампиона Визуре са 0:3 – 17:25, 19:25, 21:25. Црвено-беле су имале своје шансе, поготову у трећем сету, али их за разлику од гошћи нису користиле, па ће на прву победу морати да сачекају. Није ово била лоша утакмица изабраница Мирјана Мусулин за почетак сезоне, али је свакако показала слабије стране и на чему још треба да се ради.

Црвено-беле су боље започеле меч и повеле са 3:1, али је Визура узвратила са пет узастопних поена и дошла до 3:6. Гошће су имале благу иницијативу све до 13:13 када је Звезда успела да изједначи, али је Визура са нова три поена натерала Мирјану Мусулин да тражи тајм-ауту.  То није уродило плодом и црвено-беле убрзо заостају чак седам поена – 14:21. У међувремену је Јејић заменила Радмиловић на месту средњег блокера, а на сервис Букулић Звезда смањује на 17:21. То је било све од нашег тима у првом сету који осваја Визура са 17:25. Изабранице Мирјане Мусулин нису имале решења са коректора гошћи, Јовану Ашковић, која је забележила 5 поена.

Поново је Звезда била боља на старту сета и стекла предност од 5:2. То није дуго трајало, гошће долазе до 5:5, а прву пут воде на 8:9. Сет се наставља у том смеру, Визура стиже до +5 на 10:15, а Мирјана Мусулин прекида серију тајм-аутом. Овог пута је имало ефекта и црвено-беле на сервис Бојана Миленковић прилазе на 14:15. Није много требало ,,Ајкулицама“ да се поново резултатски одлепе на 14:18, па Звездина клупа поново прекида игру. Сада то није деловало, Визура је наставила са добром игром, па смо по први пут видели Милу Ђорђевић на месту техничара. Ни то није помогло, па гошће после 24 минута игре освајају други сет са 19:25.

За разлику од прва два, трећи сет је имао нешто уједначенији почетак и изједначења све до 5:5, када Звезда прави серију и долази до +3, 8:5. Тренер Визуре затражио је тајм-аут и то је било делотворно, јер његов тим стиже до 8:8. Нису црвено-беле посустале па брзо враћају +3 на свој конто – 12:9. Не успева Звезда да преломи сет у своју корист, а гошће то користе и преузимају предност на 16:17. Шансу је поново добила Ђорђевић, али црвено-беле не могу да преузми контролу па Мирјана Мусулин зове тајм-аут на 18:19. Није то ништа променило, Визура је наставила у истом ритму и привела сет и меч крају – 21:25, 0:3.

Најбоља у тиму Звезда је била Вања Букулић са 13 поена, а пратиле су је Лукић са 10, односно Чанак и Миленковић са по осам. На другој страни истакла се Алексић са 14, док је Лозо додала 11.

У следећем колу црвено-беле чека прво гостовање у сезони, и то екипи Динама у Панчеву.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВИЗУРА 0:3 (17:25, 19:25, 21:25)
Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Дејан Рогић и Станислава Симић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 8, Ђурић 2, Вукомановић (либеро), Јејић, Радмиловић 1, Ђорђевић, Миленковић 8, Букилић 13, Лукић 10. Нису играле: Јакшић, Стијепић и Ашоња. Тренер: Мирјана Мусулин.
ВИЗУРА: Ерић 1, Ашковић 10, Лозо 11, Коцић 9, Лазовић 10, Алексић 14, Пушић (либеро), Веселиновић 2, Ћировић, Мићуновић (либеро). Нису играле: Гајевић и Златковић. Тренер: Драгутин Балтић.

Повезане вести

Leave a Comment