Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркашице поражене у Подгорици на отварању сезоне

Кошаркашице поражене у Подгорици

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у премијерном мечу WABA лиге од актуелног шампиона, Будућности 76-61, у Подгорици.

Добар отпор су пружиле црвено-беле против квалитетног и искуснијег ривала у појединим деловима меча.

Будућност је отворила утакмицу поенима најбољих, Ирене Матовић и Божице Мујовић, а Звезда узвратила преко тандема Ђорђевић – Богићевић. Током већег дела првог периода игре водила се равноправна борба, али је актуелни шампион региона захваљујући веома расположеној Ирени Матовић успео да се одвоји, што су потврдиле Бабић и завршним поенима Пејовић. Матовић је била двоцифрена већ у првој четвртини.

Много искуснија екипа Будућности је знала како да одржава предност и контролу меча, велике проблеме правила је и Марина Пејовић под кошем. Уласком Иване Катанић и Јелене Ћирић, уз помоћ Марије Прље, наш тим је успео да смањи разлику испод десет поена минуса, али је несмотреност одбране у кључним тренуцима Будућност успела да искористи и да мини серијом оде на полувреме са плус 12, 44-32.

Разлику у првом полувремену је правила је и предност домаћина у скоковима: Будућност 20( 7/13), Црвена звезда 12 (4/8), као и лоше издање црвено-белих у шуту за три поена – 2/9.  Проблем је представљао је три личне грешке Марије Прље.

У трећој четвртини је одлучен победник. Будућност је направила велику разлику и играла одлично у одбрани, дозволила Звезди само 9 поена, и пред последњи период имала предност од 23 поена, коју је одржавала до последњег минута, а у самом финишу Звезда је успела да смањи разлику Будућности.

Није било решења за Ирену Матовић, која је забележила 19 поена, уз 10 скокова и водила свој тим до прве победе.

Наш тим се окреће наредној утакмици, првој коју ће играти као домаћин ове сезоне, против

Будућност Бемакс – Црвена звезда 76-61 (27-13, 17-19, 20-9, 12-20)

Подгорица. Хала: Спортски и културни центар Универзитета Црне Горе
Гледалаца
: 400
Судије: Живаљевић, Мједа, Бајрамовић

Будућност: Томашевић 2, Пејовић 10, Бабић 8, Радовић, Топузовић 2, Матовић 19, Мујовић 16, Јакшић 2, Лазаревић 2, Мугоша, Стјепановић 4, Капор 11. Тренер: Горан Бошковић

Црвена звезда: Наумчев 6, Прља 11, Богићевић 2, И.Катанић 6, А.Катанић 3, Ћирић 5, Ђокић 2, Зукановић 2, Тешић 2, Бојовић 11, Чубра 2, Ђорђевић 9. Тренер: Драган Вуковић

Повезане вести

Leave a Comment