Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаИсторијаНајновијеОдбојкаОдбојка

На данашњи дан: Црвено-бели одбојкаши освојили први Суперкуп Србије

Четвртог октобра 2011. године одигран је први Суперкуп Србије за одбојкаше  у историји, у коме су се састали „вечити ривали“. У сјајном мечу, црвено-бели су били смиренији у неизвесној завршници, и освојили овај трофеј.

Црвена звезда је два пута водила у сетовима, 1:0 и 2:1, али није успела да преломи меч у своју корист, па је пети сет одлучио победника Суперкупа. Последњи сет играо се до двадесет првог поена. Одбрана Михајла Митића, омогућила је Душану Петковићу да донесе Звезди шесту меч лопту, а затим је двојни блок Филип Стоиловић –  Милан Ћелић  донео одлучујући поен нашем тиму. На крају: Црвена звезда – Партизан Термоелектро 3:2 (25:17, 23:25, 25:21, 14:25, 21:19), и први трофеј Суперкупа припао је црвено-белима. У екипи Партизана, најефикаснији је био Александар Минић са 33 поена, док је у победничкој екипи највише поена постигао Душан Петковић (23).

Црвена звезда је учествовала у овом такмичењу као освајач Купа Србије, а после овог пехара, црвено-бели су се окитили и шампионском титулом, коју и даље „не пуштају“. Црвено-бели су од тада учествовали у свим финалима Суперкупа Србије, и од пет могућих трофеја, освојили су четири, а за који дан ће имати прилику да  увећају своју колекцију, пошто ће се и ове сезоне борити за пехар Суперкупа, у мечу против Младог радника.

Интересантно да је и тада у тиму Звезде био Вук Милутиновић, који је и даље у Звезди, пошто је недавно продужио уговор са нашом екипом на још годину дана.

Први Суперкуп освојили су: Милан Перић, Вук Милутиновић, Михајло Митић (к), Лазар Копривица, Душан Петковић, Милан Ћелић, Филип Вујић (либеро), Филип Стоиловић, Михајло Пајић, Александар Околић, Максим Буцуљевић, Немања Јаковљевић. Тренери: Жељко Булатовић и Душко Николић.

Повезане вести

Leave a Comment