Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда „гледа“ са првог места на први дерби

Звезда савладала Шамот, следи дерби

Рукометаши Црвене звезде забележили и четврту победу у пет кола шампионата, у Шумицама је савладан Шамот – 37:30, у најефикаснијем мечу сезоне. Најефикаснији је био Младен Шотић са 6 голова.

Након победа над Рударом и Спартаком у Шумицама, као и Металопластиком у Шапцу, протеклог викенда, црвено-бели су савладали и новог суперлигаша, Шамот из Аранђеловца. У Звездином дресу је дебитовао Борислав Љубојевић.

Шамот је успео да први поведе и резултатски парира до 10.минута, када је уследила, сада већ добро позната серија Звезде, која је била увод у нову победу. Видели смо пуно голова, 36 у првом полувремену. До 10.минута је Шамот био у игри, онда су уследиле две Звездине серије 4:0, а тачку на први део игре ставио је Ломић голом са 9 метара за 19:17.

У другом полувремену, боља игра у одбрани Звезде, дозволили су Шамоту да постигне 13 голова за других 30 минута, а у нападу са крилне позиције и из контранапада погађао је најефикаснији појединац у редовима екипе Ненада Перуничића, Младен Шотић. Разноврсна је Звезда била у нападу у овом мечу, сви голови су постигнути из игре, па је на крају и заслужено славила убедљиву победу, 37:30.

Младен Шотић је са 6 голова био најефикаснији, Милан Ћоровић је постигао 5, колико и Александар Павловић. У редовима Шамота и на мечу најефикаснији је био Иван Ломић са 7 голова, док је 5 голова постигао Глишић.

На овом мечу Црвена звезда је имала подршку око стотинак навијача, који су током целог меча пружали подршку до нове победе, на чему им се клуб захваљује.

У наредном колу, Црвена звезда игра против Партизана, „Вечити дерби“ на Вождовцу.

Црвена звезда – Шамот 37:30 (19:17)

Београд. Дворана: Шумице. Гледалаца: 300. Судије: Алимпић и Николић (Бачка Паланка). Седмерци: Црвена звезда 1 (0), Шамот 3 (2). Искључења: Црвена звезда 6, Шамот 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 6, Павловић 5, Мошић 4, Ћоровић 5, Продановић 3, Андрејевић 1, Гачевић, Љубојевић 2, Љубеновић, Шћепановић 1, Златановић, Матичић, Д.Бабић 4, Кљајић 2, Леовац, А.Бабић 4. Тренер: Ненад Перуничић.

ШАМОТ: Шиник, Пешић 4, Милићевић 1, Илић, Ранковић 2, Ломић 7, Радосављевић 1, Живојин 4, Прашчевић, Чоловић 4, Митровић, Глишић 5, Томић, Владисављевић, Милинић 2, Живковић. Тренер: Мирко Ломић.

Повезане вести

Leave a Comment