Moja Crvena Zvezda
ВажноФудбал

Интервју „Новости“ – Миодраг Божовић: „Одиграли смо дерби толико лоше да је то несхватљиво!“

Преносимо у целости интервју „Новости“ са Миодрагом Божовићем.

ЕВРОПСКИ снови Црвене звезде распршили су се као мехур од сапунице после неуспеха од Лудогореца, велика очекивања јавности једноставно нису била у складу са реалношћу српског првака. Ово је, у најкраћем, разлог Звездиног тренутног пада у игри и форми, из угла тренера Миодрага Божовића у интервјуу за „Новости“ пред дерби са Војводином.

– Елиминација од Лудогореца много је утицала на Звезду. Била су велика очекивања и због атмосфере која је била на стадиону. Разочарали смо се и ја и играчи, навијачи, сви у клубу. Сви смо некако мало издушили.

* Прва утакмица у Разграду је била преломна?

– Она нас је избацила из Европе. Други гол који смо примили је одлучио. Да смо победили 2:1 са сигурношћу од 90 одсто ишли бисмо даље.

* Данас би онда све било другачије?

– Сигурно, мотив је тотално другачији. Један је играти у европским такмичењима, тотално други само у Србији у којој си тако доминантно били први.

* Рекли сте да су се после тога играчи успавали, колико сте се ви успавали?

– Нисам се ја уљуљкао јер знам ко је Звезда и шта хоће. Какав је клуб, какви су људи око клуба. У Звезди не смете да се опустите ни моменат. Неки играчи су снизили нека требовања према себи, један је од разлога што нису убедљиви као прошле године.

КЛУБОВИ СВАЧИЈИ И НИЧИЈИ * Шта српском фудбалу недостаје?
– Приватизација је први корак. Сада су клубови свачији и ничији. А, морају да буду нечији, мора да постоји газда. Ако гледамо сличне примере из света, видимо да је то једино решење.

* Квалитет игре је опао?

– Пао је због тога што смо морали продамо носиоце игре: Грујића, Ибањеза, Катаија. Они који су дошли нису успели да надокнаде то.

* Моуче је само у првој утакмици показао нешто, затим је био све лошији?

– Упао је и он у неку анемију у коју је цела екипа после Лудогореца.

* Шта вам је он рекао?

– Није битан разговор, у суштини свако мора да буде поштен сам према себи.

* Руиз и даје знаке живота, труди се?

– Он је млад, има 22 године. Имао је изванредну сезону у Дњепру. Тренутак је такав да је читава екипа у некој рупи. Он се уклапа у сивило али се тргао.

* Кангу је црвени картон избацио из ритма?

– Сигурно. Има и он информације, зна да га оптужују за елиминацију из Европе. Носи ту неку одговорност и према клубу и према свима нама. Што се квалитета тиче он није споран.

* Шта је са Фибелом, знате га из Русије?

– Много је боље играо у Амкару и Мордовији, можда зато што се те екипе бране, а ми играмо нападачки. Мада, објективно против Лудогорца и Сасуола и ми смо се бранили тако да не знам шта да мислим. Много је боље играо у Русији.

* Уго Вијеира није ни сенка горопади из прошле сезоне?

– Каснио је на припреме, био је и незадовољан, па повређен. То је допринело да не направимо резултат. Са правим Угом била би то друга прича.

* Да ли је био повређен или увређен?

– Свега је било по мало.

НЕ ЖИВИ СЕ ОД ПРОШЛОСТИ* Да ли је могао Лудогорец да се нападне?
– Највећи је проблем што сви живе у прошлости. Нема више тога и проћи ће много времена док тога буде. У репрезентацији Србије нема ниједног играча из наше лиге. То вам довољно говори. О квалитету пре свега.

* Сигурно вам тешко пада што је Звезда изгубила три главне утакмице до сада?

– Сваки пораз тешко пада, посебно у важним мечевима. Овде је много тешко јер стално влада нека еуфорија, превелика очекивања. И онда када се сведу рачуни, испада нешто сасвим друго. Нереална су била очекивања, сем за дерби.

* Дерби вас је посебно уздрмао?

– Одиграли смо толико лоше да је то несхватљиво.

* Због неких погодака, дошло је и до промене на голу?

– Очекивали смо да ће нам Кахриман својим исксутвом помоћи да направимо бољи резултат. То се није десило и немамо разлога у нашој лиги да не дамо шансу Манојловићу. То не значи да Кахриман неће бранити. Форсираћемо Манојла да покушамо од њега да направимо репрезентативца.

* Многи вас нису озбиљно схватали кад нисте обећавали Европу?

– Навијачи су емотивни, они то желе. Досадило им је да гледају екипе из унутрашњости. Хтели су нешто више. Али, то је прича која је много тешка. Биће много тешко у ситуацији кад нема дугогодишпњег плана да се направи такав резултат.

* Шта треба урадити да овај тим буде такмичарски бољи?

– Тешко је било шта урадити док се не уради приватизација клуба. Док клуб не буде имао газду и док не буде под контролом власника који ће имати буџет, план, јасан циљ. Тешко је импровизовати.

* Да ли сте импровизовали и прелазни рок?

– Углавном јесмо јер за ниједног играча нисмо платили обештећење. Тешко је довести право појачање без новца.

* Инсистирали сте на играчима које сте знали, долазили су и неки вама непознати?

– Није битно ко је шта инсистирао. Најважније је било да не журимо. А, ми смо много журили. Нисмо имали новац а хтели смо пошто-пото да се појачамо. То је немогућа мисија и нереална очекивања да се успе под таквим околностима.

* Притисак јавности сте себи натоварили на леђа, било је и ружних коментара?

– Ружно коментаришу и Новака Ђоковића и Ивану Шпановић. Па, што бих се ја чудио…

* Успевате некако да се носите са тим?

– Немам избора.

* Како приватно подносите неуспехе?

– Лично нисам толико разочаран јер нисам много ни очекивао. Теже ми је пао пораз од Партизана него елиминација из Европе. Против Партизан смо могли и морали боље, а што се тиче Европе играли смо онолико колико смо могли.

* Колико у овој позицији жалите што нисте отишли после освојене титуле?

– Не треба жалити за просутим млеком.

* Где ћете јести прасетину за Божић?

– Ако буде среће у Подгорици или Аранђеловцу!

Повезане вести

5 comments

neso сеп 25, 2016 at 12:07

ne pamtim jos is vremena 1975 svi su treneri koj su bili i trenirali nasu zvezdu sa bilo kojim jakim klubovima izjavlivali nema sta da trazu na marakanu bodove ostaju na marekanu dok nas bozovic do sada nije dao taku izjavu za javnost mem da igraju sa najslabijem timom u jelen super ligu a isto do sada je zvezdaje imala pomocni kondicijoni trener koj bijo odgovoran za pripreme igrace kondicijone dok kod bozovica to ne postoji u cemu je razlok samo moze on da zna

Reply
dejo сеп 25, 2016 at 11:38

Napokon treneru nase Crvene Zvezda da reces da su svi igraci nase Crvene Zvezde odigrali lose u derbiju ,sto se Privatizacije tice treneru nase Crvene Zvezde Grofe konacno si svatio da nasa Crvena Zvezda ne moze bez nje ,sada bih te zamolio da uzmes tri boda protiv Vojvodine na stadionu nase Crvene Zvezde a da trazis od ove uprave nase Crvene Zvezde da nadju vlasnika stranca Grofe jer mogao bi da se nadje kupac za nasu Crvenu Zvezdu stranac

Reply
josif сеп 25, 2016 at 11:30

Sudbinu Zvezde je odredila situacija u Razgradu na 1:2 za nas kada su Kanga i Katai imali situaciju 2 na 2 protiv Bugarske odbrane i kada je i drugi stoper krenuo vis prema Kataiju umesto Kanga da krene sam prema golu i dotuce bugare za 1:3 on nerazumljivo dodaje Kataiju i sve3 ode upm,gol za 2:2 je znacio nasu eliminaciju jer je vratio bugare 100% u zivot.Oni su na 1:2 bili u soku,1:3 bi vec bila zavrsena prica ali to je prokletstvo Zvezde.Dinamo Kijev,Bordo,Ludogorec previse,stvarno mprevise.Godinama nam sreca okrece ledja zbog srece u Bariju.Pozz.MKD

Reply
kastiljo сеп 25, 2016 at 13:35

Sto je najcrnje ja mislim da bi,u skucaju pogotka za 1-3,na kraju bilo i 1-4… ? Mozda nema neke logike kad se pogleda odnos snaga ali ima sa psiholoskog aspekta a i bugari bi krenuli onda sa 11 igraca napred sto bi ostavilo nasima mnogo prostora. Steta stvarno,iznad kluba se nadvijaju neke opake kletve,sto ni ne cudi kad imamo u vidu da grobari bacaju petarde i vatromete kad Zvezda ispadne iz evrope a s obzirom da je vecina sportskih redakcija grobarski orijentisano ne cudi toliko javnog ponizavanja zvezde u javnosti.

Reply
Ivan сеп 25, 2016 at 10:39

Samo se ti grofe zajebavaj navijači trebaju da znaju da ti i tvorza krčite put brani mićunoviću da uzme Zvezdu tebe i tvorzu za zvezdu ne boli ćošak vi imate velike finansiske koristi zbog toga ste tu

Reply

Leave a Comment