Moja Crvena Zvezda
Архива

Savićević:“Partizan nikada neće osvojiti trofej LŠ“

Savićević odgovara fudbalskim analfabetama

Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, ujedno i fudbaler koji se popeo na krov Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom 1991. godine, odgovorio je na prozivke koje je Dragan Đurić uputio na račun njegovog voljenog kluba s „Marakane“.

Prvi čovek Partizana je za Sportski žurnal izjavio da je Zvezda zaspala pre dve decenije i da trenutno živi od snova i uspomena.

– Smelo poručujem Đuriću da Partizan nikada neće osvojiti trofej Lige šampiona kao što je to učinila Zvezda. Jednostavno, za to mu neću biti kriv ja, ni bilo ko drugi s „Marakane“ jer je to realnost – direktan je Savićević, koji je zatim otkrio zbog čega su crno-beli bez šanse da u narednim godinama postignu zapaženiji rezultat na evropskoj sceni.

– Nema tu mnogo dileme i tajne! Zapad je daleko od nas i naših klubova i oni trenutno uživaju u potpunoj dominaciji koja će teško biti prekinuta – nastavlja prvi čovek crnogorskog fudbala.

Na pitanje zbog čega je Partizan trenutno daleko ispred Zvezde kada je reč o rezultatima, Dejo Savićević je dao krajnje jasan odgovor.

– Vratili su veliki broj igrača iz inostranstva koji su prethodno nosili crno-beli dres. Pre svega mislim na Krstajića, Ilića, Ilieva… Nije sad Partizan lansirao veliki broj mladih talenata da pa im čestitamo, već su vratili proverene igrače, što sa Zvezdom nije slučaj – kaže Savićević za Alo!.

Genije je potom priznao da mu je teško pao poraz crveno-belih u 139. večitom derbiju i to na „Marakani“.

– Gledao sam derbi i bio sam razočaran što Zvezda nije osvojila ni bod. Greška Đorđevića skupo je koštala Kristića i njegov tim. Smatram da su crveno-beli zaslužili da osvoje makar jedan bod, ali šta da se radi – završio je Savićević razgovor za Alo! uz komentar da ne može da predvidi hoće li se Zvezda izvući iz krize, s obzirom na to da mu brojne obaveze ne dozvoljavaju da prati dešavanja u redovima najtrofejnijeg srpskog kluba.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.