Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић анализирао дерби: „Нисмо имали дубину као ни човека који може да сачува лопту“

Тренер црвено-белих Миодраг Божовић осврнуо се на дешавања на 152. вечитом дербију.

Кажу да ако желиш да направиш нешто у будућности мораш да заборавиш прошлост. Знамо да нисмо приказали добру игру у дербију, нисмо имали дубину као ни човека који у нападу може да сачува лопту и да му се прикључе остали саиграчи. Губили смо лопте врло лако и последица тога је да нисмо направили много шанси, имали смо јалову иницијативу у првом полувремену, али ништа конкретно. Управо зато што нам је недостајао човек да задржи лопту, да одигра пас на страну, повратну лопту. Све лопте које смо имали губили смо око шеснаестерца Партизана – рекао је искусни стратег.

Дозвољен број странаца у екипи ограничио је Звездином стратегу играчки кадар пред дерби.

Моја прва идеја била је да Руиз игра шпица, а да Орландић буде на клупи. Међутим, нисмо смели ни да кренемо без резервног штопера. Што се тиче Кангине игре мислим да смо га много смирили, упозоравали смо га да мора да буде прибран у дербију, да не сме да направи никакав проблем јер лако може да буде испровоциран. Само смо му о томе говорили и изгледа да је подлегао тој причи па се тотално умирио. Потпуно је погрешно одиграо ову утакмицу, али дешавају се такве ствари.

Крај утакмице обележио је неспортски потез – помоћни тренер Саша Петровић погођен је каменом са трибине.

Нису они гађали Сашу него мене, само што су непрецизни. Морају још да вежбају. Не бих придавао велику пажњу том инциденту зато што је од стране руководства Партизана све је било максимално коректно организовано, дочекани смо и испраћени како треба. Није први пут да се дешавају инциденти са навијачима, увек када играмо дерби на ЈНА гађају нас, прошли пут нам је пролетела ракета. Очигледно се чека да неко погине да би тунел приближили да не могу да нас погоде. Прошли пут је капитен Луковић погођен мобилним телефоном. То није кривица људи из руководства Партизана, њима свака част, али публику нико не може да задржи – поручио је Божовић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

6 comments

Mississauga сеп 20, 2016 at 22:45

Ma nemamo trenera , to nam je najveci problem. Pre bih dobro platio dobrog trenera pa sta ostane za igrace.

Reply
dejo сеп 20, 2016 at 20:50

Idi, bre covece, o cemu ti pricas?! Kakva dubina, sirina…Igraci koje si ti odabrao jedva da znaju da sutaju loptu a da razumeju taktiku…ma, to je za sve njih visa matematika!!!

Reply
dejo сеп 20, 2016 at 18:12

Mene si totalno razocarao Grofe moras da ubacis jos igraca zajedno sa Vijeirom u napadu nase Crvene Zvezde po bokovima moras da isprobas ovu dvojicu Stefan Milosevic i Ristica zasto prvog ne povedes sad protiv CSK Celareva tamo za napadace ti pominjem isto imas uz Vijeiru ,Orlandica i Stefana Ilica pokusaj da odigras protiv CSK Celareva u kupu Srbije sa tri napadaca znaci sistem 4-3-3

Reply
Severac сеп 20, 2016 at 16:35

E moj Grofe kakva dubina kakvi bakrači nismo mi odnosno nisi ti imao taktiku. Igrali smo kako ko zna i ume bez ikakvog plana. I batali tvoj humor nego sredi stanje u igri da igramo muški fudbal. Ej bre u svim važnim utakmicama smo igrali ko neke plašljive babe. Umesto da ih napadnemo i razbijemo mi se kukavički branimo a i to radimo ko muve bez glave.Zvezda mora da igra napadački i to sa dva špica sa našim mladićima a ne sa ovim istrošenim strancima.Grofe ili šampionska igra ili brate znaš već šta.

Reply
mako сеп 20, 2016 at 15:56

Imamo mi igrace koji znaju sa loptom, ali oni su na tribinama, klupi… Sta reci, kada utakmicu zavrsis sa tri beka, dva zadnja vezna i bez napadaca!

Reply
zoran radojkovic сеп 20, 2016 at 14:58

Grofe,nisi dobio nijednu vaznu utakmicu od juna…pametnom dosta…

Reply

Leave a Comment