Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Седма узастопна победа, Луковић и Орландић у серији

Орландић

Седмом узастопном победом фудбалери Црвене звезде учврстили су се на лидерској позицији на табели. Бачка је на највећем српском стадиону поражена 2:0.

Црвена звезда је на данашњем мечу промовисала нове дресове.

540-izv-fs.jpg

Стадион: „Рајко Митић“
Гледалаца: 6.100
Судија: Лазар Трипковић
Стрелци: Луковић у 12′ и Орландић у 35′.

Црвена звезда: Супић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Ристић, Доналд, Полетановић, Канга, Руиз, Моуче, Орландић. Тренер: Миодраг Божовић.
Резерве: Манојловић, Цветковић, Рендулић, Анђелковић, Рачић, Срнић, Плавшић.

Бачка: Степандић, Смиљанић, Јосимов, Рогач, Ђурић, Швоња, Бјелош, Чековић, Тривубовић, Миловац, Луковић. Тренер: Спасоје Јелачић.
Резерве: Чупић, Николић, Клисура, Бајић, Мојсиловић, Зечевић, Галић.

После паузе услед обавезе националних селекција, настављен је фудбалски шампионат Србије. На стадиону Рајко Митић изабраници Миодрага Божовића угостили су новајлију у елитном каравану, екипу Бачку. Баш како је у уводу сусрета најавио шеф стручног штаба црвено-белих, најтрофејнији српски клуб исказао је надмоћ исказану у појединачном квалитету и прилично лако дошао до нова три бода. Први пут ове сезоне на голу је стајао Супић и прилично добро одменио Кахримана.

Првих 45 минута нису донели много узбуђења, али јесу два гола. Први је дело капитена Луковића. Играо се 12. минут када су Полетановић и Канга извели брзу и тачну акцију. Габонац је ушао у казнени простор где га је срушио Ђурић, а судија Трипковић без двоумљења показао је на белу тачку. Сигуран извођач једанаестерца био је капитен. Као и пре и после поготка ситуација на терену се није мењала. Играчи тима из Љутице Богдана лагано су плели мрежу око гола гостију и стрпљиво чекали ситуацију из које могу да дуплирају предност. Пун самопоуздања због голгетерске серије која траје из коло у коло Патар Орландић се у 35. минуту поново нашао у рубрици стрелаца. Звездин нападач је у седам узастопних мечева постигао 8 голова.

14333095_10153765768220952_1665484756662037082_n

У другом полувремену виђено је много више прилика, али резултат се није мењао. Чак су и гости имали једну колосалну шансу, међутим нису успели да је реализују. У последњих 15-ак минута утакмице прилику да напуни до врха мрежу Бачке имао је резервиста Срнић који је као и Плавшић унео много живости у игру црвено-белих.

Вредан помена је и шут Доналда када је са 25 метара тукао као из топа, а еврогол спречила је статива. Поменути Срнић у размаку од 85. до 90. минута два пута је погађао оквир гола из изгледних ситуација.

Седма победа у низу дошла је у прави час. Наредног викенда, на стадиону највећег ривала игра се „вечити дерби“ у коме ће Луковић и другови сигурно јуришати на победу. Утисак је да је репрезентативна пауза годила пуленима Грофа Божовића. Можда и најбољи појединац данашњег сусрета био је Канга, док је њему уз раме био тандем са леве стране, Ристић Руиз.

Због недостатка „европких“ испита, утакмица са комшијама свакако ће бити један од највећих изазова сезоне, за до сада по свим критеријумима доминантан тим Суперлиге.

Повезане вести

3 comments

Miloš сеп 11, 2016 at 17:36

Ovo je muka živa! Da li smo vraćali Manojla da bi branio Supić!? Da li zbog sujete trenera jedan Mouče treba da zauzima mesto Plavšiću?!Čovek svaku počinje i na svakoj je najgori. Čoveče, makar probaj da mu promeniš stranu. A najsramnije je upropaštavanje Zvezdinog kapitena Ristića, jer Miško neće sa njima da se tali. Nikada od njega neće biti bek, a želim mu sve najbolje. Luković, one sikirice po nogama bukvalno prilikom svakog starta, otužno

Reply
Ivan сеп 11, 2016 at 10:42

Ne pamtim lošiju Zvezdu odkad pratim i navijam od malih nogu ali ovo je smehotres nebi komentarisao nepostojeći penal ali igra je blago rečeno katastrofalna Grof se totalno pogubio bojim se da ne padne u depresiji Zvezda sampion

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 11, 2016 at 01:40

bedno..jadno…igra nam je seljacka..pozz

Reply

Leave a Comment