Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

КК Црвена звезда и „прави шампиони“

КК Црвена звезда прву конференцију за медије у новој сезони посветио је нечему што је свима у клубу врло важно, а такође и Евролиги као нашем сада већ вишегодишњем партнеру. Теме су биле друштвена одговорност и „One Team“ пројекат Евролиге и старт првенства Србије за кошаркаше у колицима, „Прави шампиони“.

Прво обраћање медијима било је посвећено најави кошаркашког првенства у колицима. О такмичењу 4 тима који ће кроз лигашки део који ће трајати 4 недеље своје велико финале имати у петој недељи (у дану када ће КК Црвена звезда играти свој евролигашки меч против Дарушафаке), говорили су аутор вођа овог пројекта и директор маркетинга КК Црвена звезда Филип Сунтурлић, председник савеза кошаркаша у колицима Микица Будимировић и првотимци КК Црвена звезда и амбасадори пројекта „ONE TEAM” Лука Митровић и Немања Дангубић.

Цео пројекат у коме је КК Црвена звезда један од лидера у Европи зове се „ONE TEAM“ пројекат друштвене-одговорности ЕЛ, а претходни је од стране Евролиге био и званично проглашен као најбољи у целој Европи за сезону 2015/16, и звао се „Learning2Play“ или” „Кроз игру учимо“.

Цела акција започета је још пре три године, а овај пројекат „Прави шампиони” или „Real Champions“ – „Wheelchair basketball“ и такмичење тимова, само је логичан наставак свих наших активности и настојања да овим људима помогнемо да нађу своје место у српском спорту. Цела лига за ову сезону имаће 4.кола и 4 клуба: Прво коло је у Београду 11.09, друго 17.09 у Апатину, треће у Параћину 01.10, четврто је у Новом Саду 8-9.октобра, док је Фајнал Фор заказан у Београду у време одигравања утакмице са Дарушафаком. Велику захвалност дугујемо нашим спонзорима, који су наме овде у великој мери помогли да наставимо идеју и реализујемо је на прави начин, то су компаније: „ИДЕА” , „Champion” и компанија „Sport vision”, као и Факултет за спорт и Унивезитет Унион – рекао је Филип Сунтурлић.

Микица Будимировић изразио је велику захвалност КК Црвена звезда и истакао значај оваквих акција.

Хвала клубу који је препознао велику важност оваквих акција, и то посебно сада када су у току и Параолимпијске игре у Бразилу. Наших представника је 16 у Рију, али су сви из појединачних спортова, а ми желимо као кошаркаши и тимски спорт будемо једног дана на таквој манифестацији. Први корак је да људи схвате значај и помогну нам у таквим настојањима, а ово је први корак, посебно јер имамо још пуно планова везаних за људе и спортисте који спадају у ову категорију.

Сви спортисти ће осим дела везаног за терен имати и активности ван хале: лајф коучинг, семинари о предузетништву, значај образовања и едукације и интеграције и комуникације са будућим послодавцима.

Немања Дангубић и Лука Митровић су у септембру 2015. године, појачани Стефаном Јовићем одиграли ревијални меч кошарке у колицима, и уверили се да тај спорт изискује огромне напоре:

Играли смо ту утакмицу на Калемегдану, и схватили колики су ти људи заиста шампиони и спортисти. Огромна ми је част што као промотер и амбасaдор могу на тај начин да помогнем нашим колегама спортистима да пронађу своје место и добију на значају у нашем друштву – рекао је капитен црвено-белих Лука Митровић.

Сличног мишљења био је и Немања Дангубић.

Заиста велика част за мене, да сам у прилици да могу да помогнем и на овај начин као активни спортиста. Мора ми да кажем да ми је част што је мој клуб већ годинама иницијатор оваквих акција.

Један од промотера и амбасадора је председница ККЖ Наташа Ковачевић која је у петак била одсутна са конференције, јер је предводила женски тим у мађарском Ђеру где су црвено-беле одиграле две меморијалне утакмице са домаћом екипом. Али се окупљенима и српској јавности обратила поруком:

На моју велику жалост нисам у могућности да присуствујем овој конференцији јер се тренутно налазим у Мађарској. Желим да искористим ову прилику да пожелим сву срећу учесницима и спортистима „One Team“-а и пројекта „Real Champions“! Наш задатак као спортиста је да на терену оставимо срце, а кошарка је, као и живот, игра у којој је све могуће. Препознавање одрицања које смо учинили како би се бавили оним што волимо је нешто што нас повезује. То нас чини једним тимом. А тим увек побеђује! Свим срцем уз вас!

Лига је спремна за свој почетак, КК Црвена звезда је уз ове момке, а о њима, нама као клубу можда најбоље говори и назив целог пројекта – Прави шампиони!

Повезане вести

1 comment

oknarb сеп 10, 2016 at 21:09

доведите немању алеексанндрова.слободан је .вијерујем да би са њим и плејом и центромм странцем били озбиљна екипа

Reply

Leave a Comment