Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Срђан Вујаклија прво зимско појачање

Срђан Вујаклија од јануара Звездин

Срђан Вујаклија, најбољи стрелац Борца из Чачка, од јануара ће бити нови играч Црвене звезде. На Маракану стиже као слободан играч.

Најпријатније изненађење најпријатнијег изненађења претходне сезоне, нападач Борца из Чачка, Срђан Вујаклија биће прво појачање Црвене звезде у зимском прелазном року. Црвено-бели и Вујаклија су се договорили око сарадње, па ако не буде неких изненађења, од децембра ће „свирати виолину“ у „оркестру“ Миодрага Грофа Божовића.

Док се чекао исход новог клуба Александра Катаија, и стизале понуде за Михајла Ристића, Звезда је осигурала прво појачање за пролеће. Вујаклија неће променити боју дреса.

Борац је пропустио прилику да заради на свом најбољем играчу и стрелцу, па ће се високи Новосађанин када му истекне уговор преселити и у редове шампиона без обештећења.

Срђан Вујаклија је рођен 1988.године у Новом Саду. Каријеру је започео у локалном Ветернику и наставио у ФК Нови Сад. Затим је носио дрес Спартака из Суботице, Хајдука из Куле и Баната из Зрењанина, а једно време провео је и у Емиратима.

Афирмацију је стекао у Пролетеру из Новог Сада под вођством Ненада Лалатовића, а Ненад Лалатовић га је и довео у Борац из Чачка, када је и избио у први план прошле сезоне.

Ненад Лалатовић је водио Борац до вицешампионског места у првом делу сезоне и обезбедио место у плеј-офу Суперлиге, а Вујаклија је са 15 голова био главни актер. Познат је по прослави погодака, по чему је и добио надимак „виолиниста“ и висини (188цм).

У високој победи Борца у Купу Србије на Маракани (5:1), Вујаклија је уз гол забележио и две асистенције, а претходно је на првенственом мечу постигао два гола на Маракани, у победи Звезде 4:2.

Прошле зиме је био практично промовисан као нови фудбалер казахстанског Ордабашија, али је остао у Чачку. Ове зиме следи селидба на Маракану.

Црвена звезда је након драстичне казне изречене Предрагу Сикимићу, на коју ће уложити жалбу, у нападу остала на снагама најбољег стрелца Уга Виеире и расположеног, али склоног повредама Петра Орландића, а у наредном периоду ће лиценцирати и придошлицу из Спартака, Стефана Илића.

Угу Виеири истиче уговор наредног лета, па је долазак Вујаклије и логичан след оклоности.

Повезане вести

14 comments

neso сеп 4, 2016 at 13:36

pitam upravu nase zvezde a i navijace mogda znaju vise sta je sa mladjim lukovicem koji je dosao kao pozajmlen igrac

Reply
dejo сеп 3, 2016 at 15:48

U vezi Srpskih napadaca treba bit oprezan al se nadam da zna sta radi ova uprava nase Crvene Zvezde ,licno meni se ne svidja Orlandic ,Sikimic isto zato mora da se osvjezi napad nase Crvene Zvezde u napadu nase Crvene Zvezde treba da bude jedan Brazilac ,kad otidje Vijeira iz nase Crvene Zvezde i bez toga vazno je u spicu napada da ima nasa Crvena Zvezda jednog iz Zvezdine skole ,moze i ovaj Vujaklija al ako misli uprava Crvene Zvezde da popravi efikasnost jos sa njim ,nasoj Crvenoj Zvezdi dobro doslo da se dovedu jos dva mlada igraca u napadu moze jos jedan bit iz Afrike znaci potrebni su cetiri napadaca ili pet za ne daj boze al to moze Grof jedino da zna

Reply
Sabre сеп 2, 2016 at 20:37

To je to, za kikiriki se prodaju najbolji igraci a onda se masovno dovodi drvna gradja. Lik mozda dolazi za dzabe, ali svakako nece IGRATI za dzabe sem ako ne odluce da im se opet juri po sudovima i kalja reputacija kluba. Na kraju ce biti jos jedan batica koji je za sezonu ipo dao gol i asistenciju Backoj ili tako nekome i biti oteran iz kluba i isplacen 3 godine kasnije. Nadam se da gresim, zaista.

Reply
Bata сеп 2, 2016 at 13:20

Posto je za dz. moze , prosle godine je bio dobar .Mozda uzmemo i koji evro od njega .

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 1, 2016 at 23:05

svaki igrac koji je nama dao gol mi smo ga doveli i ispostavilo se da nije ni za treninge..a lako je davati golove pored luneta,fibela,petka,edsona i ostalih invalida

Reply
otpisani101 сеп 1, 2016 at 22:46

Očajan potez uprave…angažovati fudbalera borca koji ima 28 godina i koji gotovo da nije standardan ni u ovakav borac je smešno i mislim promašena investicija…imamo ilića i joveljica i sta ce nam ovaj…velika greška uprave…

Reply
LA[K]I сеп 1, 2016 at 21:55

Za superligu ce biti odlicno pojacanje, al za Evropu… videcemo. Odigrao je impresivno jesenji deo sezone, u prolecnjem dosta slabije. Sad nekoliko zadnjih utakmica nije ni igrao za Borac.

Reply
Estrella Roja сеп 1, 2016 at 22:23

Čak ni u Borcu nije standardan..hm…pa da li su ovi ljudi normalni?
Nije im odgovarao Djurđević niti Ožegović, igrači koji bar imaju kakvu takvu perspektivu pored toga što su domaći, a sad im naprasno odgovara igrač od 28 ili 29 godina koji je ostavio jedini trag time što je Zvezdi dao dva-tri gola, kao da je to nešto previše komplikovano posmatrajući našu tragikomičnu odbranu.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 1, 2016 at 23:04

stara praksa..svaki sto je dao zvezdi gol sa debilskom odbranom mi smo ga doveli i svaki je bio promasaj

Reply
pera сеп 2, 2016 at 06:37

Loš je princip da mi dovodimo igrače bez perspektive iako su trenutno za dž. Zvezda mora da dovodi igrace sa 17,18 godina koji za dve tri sezone mogu napraviti ozbiljnu karijeru i doneti sredstva za život kluba. Imam utisak da se mi bavimo promovisanjem igrača koji su na zadnjoj stanici odlaska u inostranstvo pa ako uspemo nekog da prodamo ok. Uostalom zašto je povika po Grofa za ispadanje iz kvalifikacija kad je čovek dobio ceo tim da od igrača koji prvi put igraju zajedno napravi vrhunski rezultat. Taj eksperiment nije niko u istoriji fudbala pravio. Dobro je krenuli smo od golmana, doveli Miloševića, tu je Rile, moramo roditi mladog desnog beka i dva mlada halfa na zimu. Imamo odlične igrače u srednjem redu s tim što šansu moraju imati i Račić,Babunski i Lazović, Srnić i Plavšić i Ilić, Joveljić a ne isluženi stranci. Morali smo se osloboditi Orlandića, Sikimića koji su sidraši i takvi ne trebaju timu koji pledira da igra brzo pokretno što je trend u svetskom fudbalu. Iskreno od stranaca bih ostavio samo tri igrača, Donalda, Ruiza i Kangu. Ostalo a i ovi na pozajmicama nisu nivo kluba.

Reply
Estrella Roja сеп 2, 2016 at 16:11

A gde ti je Vieira? Sada posle odlaska Kataia to je jedini igrač koji ume da izmisli gol.. Odbranu bi mogli da tražimo po regionu pošto ne vidim da su ovi stranci od 200 000 evra na tom mestu prava rešenja.

Goran сеп 2, 2016 at 16:38

Doveli su madjih igraca Ilic,Manojlovic,Mitchell,Vucicevic itd kojima ce se polako dati sansa ne brini…U timu ne moze svih 20 ikusur igraca da bude od 17 do 21 godinu zna ova uprava vrlo dobro sta radi,mora se ako mislis osvojiti titulu i igrati Evropu uvek dovesti nekoliko starijih i iskusnijih igraca iz nase lige od 25 do 28 godina kao ovaj Vujaklija i po mogucnosti 4-5 kvalitetnih stranaca,mora biti spoj nekoliko stranaca kvalitetnih i nekoliko iskusnijih domacih igraca i mladosti ne mogu 11 klinaca od 17-20 godina da iznesu ceo teret jos kad se igra na 3 fronta…

Dark сеп 2, 2016 at 17:48

Pa Pero brate kako novi tim. Grujic i Vule su otisli u decembru, iako je Gruja ostao do leta nije dosta igrao zbog povrede. Otisao Savo, takodje nije igrao. Pa kad su mu doveli Moucea i Ruiza zar nije video da nisu spremni. Zasto su odmah zaigrali to je pitanje na koje trener nikada nije dao odgovor. Srnic i Plavsic nisu tehnicari ali bi vise bili od koristi jer su u datom momentu bili daleko spremniji i uigraniji. Bar da zatvaraju rupe nastale na krilima. Mozda im stvarno pise u ugovoru da moraju da igraju. Fibel je dosao odmah i prosao pripreme. Nemozes da za tri nedelje kao profi trener uklopis dobar stoperski par. Fibel je sirovina i treba mu pametan stoper pored da ga koriguje. Kanga se uklopio i bio je solidan sem tog kartona ali desava se, navklo ga bugarce.
Znaci prica novi tim nepije vodu. Tim je nadogradjen, imali smo glavne igrace od prosle godine. Novi, nespremni su trebali da eventualno sede na klupi, a ne iz aviona pravac na teren.

LA[K]I сеп 1, 2016 at 23:05

Zadnje 3 utakmice za Borac nije igrao ako se nevaram. Jako jako jako mi je zao sto nismo doveli ili Djurdjevica ili Ozegovica. Samo se plasim da ce mo se na kraju tesko kajati zbog toga. Inace na zimu bi veleo kad bi doveli Travancica iz Pazara. Ako si gledao utakmicu NP-CZ mogao si da vidis koliko je dobar, a ja ga pratim od ranije pa znam da decko ima potencijala. Cak je i bio pre 3 godine kod nas na probi, ali nije tada prosao.

Reply

Leave a Comment