Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаПрипремеТрансфери

Радоњић: „Тражимо четворку и петицу!“

Шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Радоњић говорио је за медије о ситуацији на припремама и прелазном року.

„Дангубић долази у суботу ујутро и у добром је стању, тако да ће почети полако да се укључује у рад. За Џенкинса се надам да ће доћи што пре. Што се тиче осталих појачања, јасно је да су нам потребна и веома активно радимо на томе. Тражимо своје место, није лако, радимо скаутинг. Мислим да смо добро реаговали довођењем Џенкинса и Кузмића. Сада морамо да се прилагодимо и да налазимо решења која су могућа. Надам се да ћемо што пре доћи до одређених решења. Није нимало једноставно“ рекао је Радоњић а преноси „Мондо“.

„Треба поћи од битних момената и дешавања у Америци, где су потписивани огромни уговори. Наравно да су неке ствари утицале и на кошарку у Европи, на нови систем такмичења од 16 екипа у Евролиги. То је довело до тога да клубови у Евролиги имају могућности које су имали и раније, а има клубова који су на сва та дешавања реаговали са још већом мотивацијом.“

Звезда тражи високе играче.

„Јасно је да нам фале високи играчи. Највише смо базирани на тражењу решења на обе високе позиције. Пратимо све, у односу на оно што има на тржишту и на оно што можемо да реализујемо. Ситуација је таква да ћемо покушати да нађемо решење које ће створити добар део тима и у којем ћемо наћи најбоља могућа решења“.

Што се Бјелице тиче…

„Велики број играча на високим позицијама смо пратили и гледали. Код многих нисмо били у прилици да уопште можемо да разговорамо. Бјелица је играч високог европског рејтинга, који годинама игра у Евролиги, као и у најбољим европским клубовима. Понављам, у заиста великом броју играча које пратимо трудимо се да нађемо најадекватнија могућа решења“.

Појачање на позицији плејмејкера?

„Пре свега, Стефан Јовић је играч од кога пуно очекујем у новој сезони. Видећемо у односу на план и припремни период да ли ће бити исто стање и у наредном периоду када су остале плејмејкерске позиције у питању“.

Екипа је поново претрпела значајне промене.

„Суочавамо се из године у годину са одласком најбољих играча и прављењем новог тима. Сада су нове околности пре свега у новом систему такмичења. Показивали смо прошле године партије које су нам давале задовољство да будемо бољи од тимова који су далеко испред нас. Сигурно да није нимало лако сваке године проналазити нова решења, а истовремено бити конкурентан не само у такмичењима која играмо овде, већ и у Евролиги“, рекао је Радоњић и додао:

„У 30-ак мечева која нас очекују имамо довољно квалитета да можемо да парирамо, а имамо и довољан број играча да изнесемо оптерећења која нису мала… Без обзира на све околности и промене, надам се да ћемо бити добри“, закључио је Радоњић.

На припремама су тренутно: Лука Митровић, Бранко Лазић, Марко Гудурић, Огњен Кузмић, Никола Ребић, Бориша Симанић, Алекса Раданов, Огњен Добрић, Драган Апић, Стефан Ђорђевић, Алекса Ускоковић и Стефан Момиров.

Повезане вести

7 comments

dejo авг 26, 2016 at 23:13

Ma, prvo pravog trenera dovesti…

Reply
pera авг 20, 2016 at 11:51

Da sed ispravim dovedite jos 5 Americkih igraca pa da ispunimo zelje nekih ljudi koji od kosarke ne razumeju ni prvo slovo.

Reply
pera авг 19, 2016 at 22:02

Radanov bi mogao biti taj novi lik na poziciji pleja koji bi iskoristio sezonu da se spremi da preuzme Jovketovu ulogu naredne godine. Vredi rizikovati mnogo je primera da se tako dobijaju vrhunski mladi igraci. Lepo je videti i Stefana djordjevica na pripremama.

Reply
pera авг 19, 2016 at 21:57

Aleksa Stepanovic gospodo iz kluba, pod hitno u nas klub. Necu elaborirati svima je valjda jasno da se rai o talentu koji je potreban i to odmah.

Reply
Mississauga авг 19, 2016 at 20:56

…. I trenera !

Reply
Hadži Dragan авг 19, 2016 at 16:51

Pojačanja što pre,da ne bude posle kao sa FK da se niste uigrali.I naravno srećno momci.

Reply
SM Ladja авг 19, 2016 at 23:23

PULEN

Reply

Leave a Comment